Bilirkişilik Temel Eğitimi 17-20 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir Tabip Odası'nda yapıldı.

21.10.2019

Bilindiği gibi Bilirkişilik Temel Eğitimi Sertifikası 3 Kasım 2016 tarih ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu uyarınca hekimlerin uzman oldukları alanda bilirkişilik yapabilmek için zorunlu bir belge haline getirilmiştir. Türk Tabipleri Birliği tarafından sertifika eğitiminde zorunlu müfredata ek olarak geliştirilen  uygulama içeriği ile hekimlerin yürüttükleri soruşturmalarda veya kendileri hakkındaki soruşturmalarda katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Bu nedenle mahkemelerde bilirkişilik yapmayı düşünmeyen hekimlerin de çalışma yaşamlarında  kullanabilecekleri bilgiler içermesi nedeniyle  katıldıkları bir eğitim sürecidir. 

17 Eylül 2018 tarihinde başlayan eğitimin açılış konuşmasını yapan  İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı kurs hakkında genel bir bilgi vererek katılımcılara başarılar diledi.  23 kişinin katıldığı toplam 24 saatlik  eğitimde,  Dr. Barış Toraman ve Dr. Nadir Arıcan eğitici olarak görev yaptılar.

20 ekim 2019 tarihinde Eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı  tarafından verildi. Dr. Lütfi Çamlı katılımcıları 16 kasım 2019’da İzmir Tabip Odası’nda yapılacak olan Adli Tıp Kursuna davet etti. 

Fotoğrafların tamamı için tıklayınız...

Bu haber 230 kez okunmuştur.