İzmir Özel Sağlık Kuruluşları Yöneticileri ile Yapılan Toplantı Sonrası Mesleki Etik İlkeleri İhlal Eden Sağlık Tanıtımlarına Karşı Ortak Açıklama Yapıldı

14.10.2019

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu 12 Ekim 2019 tarihinde İzmir’de faaliyet gösteren özel sağlık kuruluşu yöneticileri ile bir toplantı yaptı.  İzmir Tabip Odası Orhan Süren Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya 15 özel sağlık kuruluşu yöneticisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz sağlık alanında yaşanan sıkıntılara değinerek,  sorunlarla mücadelede birlik olmanın önemine dikkat çekti. Sağlık hizmetlerinin tanıtımında son dönemde giderek artan etik ihlallerden duyulan rahatsızlığı dile getirerek,  Oda yönetimi olarak hekimlik onurunun koruması konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti. Konuyla ilgili bir sunum yapan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök sağlıkta tanıtım konusunda yasal mevzuat ve yönetmeliklere değindi.  TTB’ nin yayınladığı klavuz hakkında bilgi verdi. Tanıtım ihlallerinin, bir etik sorun olması kadar, haksız rekabete yol açabilen ticari faaliyet olması nedeniyle, Reklam Kurulu tarafından da incelenip büyük miktarda maddi cezalar verilebildiğini ifade etti.  Daha sonra söz alan özel sağlık kuruluşu yöneticileri bu konudaki görüş ve düşüncelerini anlattılar. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı Oda yönetimi olarak sağlık hizmetlerinin tanıtım ihlallerine deontoloji tüzüğüne göre soruşturma açıp ceza verdiklerini, ancak bu konuda toplumsal bir duyarlılık oluşturmanın, otokontrol sağlamanın önemli olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili kamuoyu ile paylaşmak istedikleri ortak metni toplantıya katılanların görüş ve onayına sundu.  Ortak metnin paylaşılmasına karar verildi.

Toplantının ikinci bölümünde İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin sorunlarına yönelik bir sunum yaptı.  Sunum sonrası sözleşmeler, çalışma saatleri, hekim emeğinin ücretlendirilmesi, resmi tatillerde çalışma gibi birçok konu üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Son bölümde özel sağlık kuruluşları yöneticilerinin sağlık hizmetleri sunumunda yaşadıkları sorunlar ve Odadan beklentileri tartışıldı. Özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile toplantıların önümüzdeki süreçlerde de devam etmesi dileğiyle toplantıya son verildi. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Toplantıya katılan özel sağlık kuruluşları 
ÖZEL EGEPOL  HASTANESİ – EL VE MİKROCERRAHİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ (EMOT) HASTANESİ – BATI ANADOLU CENTAL HASTANESİ – ÖZEL EGE İNCİ – EGE YAŞAM HASTANESİ –İZMİR ÖZEL CAN HASTANESİ –ÖZEL KENT HASTANESİ – İZMİR ÖZEL GÖZDE HASTANESİ – ÖZEL EGE ŞEHİR HASTANESİ – ÖZEL GAZİ HASTANESİ – ÖZEL TINAZTEPE GALEN HASTANESİ – MEDİKAL PARK İZMİR ÖZEL EKOL HASTANESİ –ÖZEL TINAZTEPE HASTANESİ – ÖZEL METROPOL TIP VE PARK TIP MERKEZİ

Ortak açıklama metni için tıklayınız…  

Bu haber 707 kez okunmuştur.