İçinden İzmir Geçen Filmler konulu sunum Dr. Semih Aytaçlar tarafından 10.10.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

11.10.2019

İçinden İzmir Geçen Filmler konulu sunum Dr. Semih Aytaçlar tarafından 10.10.2019 tarihinde İzmir Tabip Odası Orhan Süren Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri  Dr. Lütfi Çamlı  sunumun açılış konuşmasında  Dr Semih Aytaçlar’ın kısa özgeçmişinden sözetti.

Sunumun ilk bölümünde dünyada ve Tükiye’de ilk filmlerden fragmanlar  gösterildi. Daha sonra cumhuriyet öncesi ve cumhuriyet sonrası erken dönemde  İzmir’de çekilmiş filmlerden örnekler sunuldu. 

İzmir’deki ilk  sinema salonları  ve yıllar içinde dönemlerinin  ünlü sinema salonlarından  söz edildi.  Sunumun ikinci bölümünde konusu izmir’de geçen,  ulusal ve uluslar arası ödüller almış ya da hafızalarda yer etmiş sinema filmlerine yer verildi . Susuz Yaz, Masumiyet,  Yumurta- Süt - Bal üçlemesi, Vicdan, Bornova Bornova, Ben o değilim, Körfez gibi  ve daha birçok sinema filminden fragmanlar sunuldu.

Sunumun son bölümünde İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri  Dr. Lütfi Çamlı  Dr. Semih Aytaçlar’a güzel sunumu için İzmir Tabip Odası adına teşekkür etti. 

Bu haber 961 kez okunmuştur.