Ege Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı 5 ekim 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştirildi.

06.10.2019

Ege Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı  5 ekim 2019  tarihinde  İzmir Tabip Odası  Orhan Süren Konferans Salonunda gerçekleştirildi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel  İlhan’ın  Merkez Konseyi adına katıldıkları toplantıya İzmir, Aydın,  Manisa, Denizli,  Muğla, Balıkesir,  Çanakkale,  Burdur- Isparta Tabip Odaları  adına  temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz yaptı. 

İlk sunumu yapan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel  İlhan “Şehir Hastaneleri  2018  Sayıştay Raporu” ndan örnekler vererek   faaliyete geçen şehir hastaneleri  işleyişinde  yaşanan çarpıklıklara vurgu yaptı.

İkinci sunum İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Köse tarafından “Sağlıkta Tanıtım, Etik ve Hukuksal Sorunlar “ başlığı altında yapıldı. Sağlıkta  uygulanan neoliberal politikaların  bir sonucu olarak sağlıkta tanıtım faaliyetinin,  etik ihlal, haksız rekabet ve hastaların zarar görmesine sebeb olabilecek reklam faaliyeti haline gelmesi ve bu konudaki yasal mevzuat hakkında bilgi verdi.

Öğleden sonraki  ilk oturumda toplantıya katılan tabip odaları temsilcileri yapılan sunumlarla ilgili görüşlerini açıkladılar. Ş ehir Hastaneleri uygulamalarıyla ilgili  örnekler verilerek, süreçte bu projenin sürdürülebilir olmadığı,  şimdiden sağlık uygulamaları  ve finansman  açısından ciddi sorunların yaşanmaya başlandığı konusunda fikir birliğine varıldı. Sağlıkta tanıtım faaliyetinde yaşanan etik sorunların hekimlik onurunu zedelediği, hekimler ve sağlık kurumları arasında iş barışını bozduğunu, şiddeti ve malpraktis davalarını artırdığı, bu konuyla ilgili TTB ve tabip odalarının etkin bir çalışma göstermesinin gerekliliği vurgulandı.

Öğleden sonraki ikinci oturumda tabip odaları kendi sunumlarını yaparak değişik konulara değindiler. Sunumlarda tabip odaları ve çevre sorunları, yeni üye kayıtları ve aidat toplanmasında yaşanan sıkıntılar, afiliasyon uygulamalarında yaşanan problemler dile getirildi.

Toplantının kapanış bölümünde TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman bir arada olmanın ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek katılan tabip  odalarına  teşekkür etti.  

Bu haber 752 kez okunmuştur.