Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri Paneli 2 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

02.10.2019
Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri konulu panel 2 Ekim 2019 tarihinde Karşıyaka Çarşı Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yaptığı panele, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Dr. Orhan Sertaç Dölek panelist olarak katıldılar.

Panelde bir konuşma yapan Dr. Fatih Sürenkök, sağlığın tanımını yaparak fiziksel ve ruhsal aynı zamanda sosyal yönden iyilik halidir. Sağlıklı bir çevrede yaşanılmadığı, çalışma ve yaşam güvenliğinin sağlanmadığı, gelir dağılım dengesizliğinin yaratıldığı, sosyal olarak kusursuzluğun giderilemediği bir ortamda sağlıktan söz edilemeyeceğini ifade etti. Herkesin sağlıklı olmak bakımından eşit şansa sahip olması gerektiğini belirtti. Yerel yönetimlerin sağlık alanındaki en temel sorumlulukları toplumun sağlıklı olabilmesi için gerekli koşulların yaratılmasına, sağlıkla ilgili eşitsizliklerin azaltılmasına, ortadan kaldırılmasına, ayrımcılığın engellenmesine katkıda bulunmaktır dedi. Sağlıklı bir çevrede yaşamanın anayasal bir hak olduğunu belirterek, sağlıklı kentler projesi ve ülkemizdeki kentlerin durumu hakkında bilgi verdi. Konuşmanın son bölümünde, engellere yönelik kentsel tasarım ve planlama kriterleri hakkında bilgi vererek, Avrupa kentsel şartını imzalamış kentlerde ve ülkemizdeki kentlerde dezavantajlı gruplara bakış ve uygulamalar konusunda örnekler verdi.
Bu haber 253 kez okunmuştur.