DEÜTF İntörn hekimleri 19 Eylül 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası’nı ziyaret ettiler

19.09.2019

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde intörn hekimler 19 Eylül 2019 tarihinde Halk Sağlığı stajı kapsamında Odamızı ziyaret ettiler.

Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli meslektaşımız Prof. Dr. Alp Ergör  intörn hekimlere eşlik etmiştir.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, hekim adaylarına İzmir Tabip Odası’nda görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, meslek odalarının önemi ve neden meslek odasına üye olunması gerektiği konusunda bilgi verdi. 

Hekimlik mesleğini, hekimlik onuruna uygun bir şekilde uygulanmasında tabip odalarına büyük görev düştüğünü ifade etti. Mesleki dayanışma ve hekimlik mesleğine yönelik saldırılara birlikte karşı koyma açısından odaların önemli kurumlar olduğunu belirtti. Son dönemde hekimlik mesleğinin itibarsızlaştırılma çabaları ve giderek artan sağlıkta şiddet olaylarının örgütlü bir mücadele ile önlenebileceğini vurguladı. Hekim adaylarını meslek örgütlerine üye olmaya ve  oda etkinliklerine katılmaya davet etti.

Odamız avukatı Mithat Kara, tabip odalarının yapısı, çalışmaları ve hukuksal girişimleri konusunda bir sunum yaparak hekim adaylarına meslek odaları hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Sunum sonrasında, intörn hekimlerin mesleki yaşamlarında karşılaşabilecekleri idari ve hukuki konulardaki sorunları yanıtlanmıştır.

Bu haber 254 kez okunmuştur.