Aile Sağlığı Merkezinde Acil Kardiyoloji ve Resusitasyon Semineri yapıldı

16.09.2019
Aile Hekimliği Komisyonu tarafından düzenlenen “Sürekli Tıp Eğitimi Seminerleri”  nin birincisi "Aile Sağlığı Merkezinde Acil Kardiyoloji ve Resusitasyon" konulu eğitim ile 14.09.2019 tarihinde İzmir Tabip odası Orhan Süren Konferans salonunda gerçekleşti.

Seminerin açılışı İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel tarafından yapıldı.

Seminerin ilk konuşmacısı Uzm Dr.Gaffar Karadoğan yaptığı sunumda, EKG’nin değerlendirilmesi ve Aile Sağlığı Merkezinde karşılaşılabilecek kardiyolojik acil durumlara yaklaşım konusunda bilgiler verdi.

İkinci konuşmacı Doç.Dr. Başak Bayram ise, yaşam desteğinde uygulamasında (CPR) son değişiklikleri maket ve materyaller üzerinden örnekleyerek sundu. 

Aile sağlığı merkezi şartlarında karşılaşacak acil durumlarda yapılması gerekenleri  ve anafilakside izlenecek yolu katılımcılarla paylaştı.

İnter-aktif bir şekilde yapılan seminerin sonunda yapılan anket sorularını yanıtlayan katılımcılar ihtiyaç duydukları diğer eğitim konularını belirttiler. Sürekli Tıp Eğitimi Seminerleri’ nin devam etmesi konusundaki dileklerini ifade ettiler.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Köse, Uzm.Dr. Gaffar Karadoğan ve Doç.Dr. Başak Bayram’a seminere katkılarından dolayı teşekkür etti.
Bu haber 730 kez okunmuştur.