İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi olağan aylık toplantısı 05.09.2019 tarihinde yapıldı.

07.09.2019


Hekim Meclisi olağan aylık toplantısı 05.09.2019 tarihinde  İzmir Tabip Odası Orhan Süren Konferans Salonu’nda  yapıldı.  Hekim Meclisi Başkanı Dr. Yıldıray Orhon’un açılış konuşmasından sonra gündeme geçildi.

1. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Kaz Dağları’nda altın işletmesi projesi kapsamında binlerce ağaç kesilmesi ve Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atıkhisar barajı su toplama havzasında  metalik madencilik faaliyetleriniprotesto etmek için 25.08.2019 tarihinde Çanakkale Tabip Odası ve TTB Halk Sağlığı kolunun tabip odalarına çağrısı ile düzenlenen Su ve Vicdan Nöbeti süreci hakkında bilgi verdi.  İzmir Tabip Odası olarak bu etkinliğe önem verdiklerini  belirten  Dr. Lütfi Çamlı  yaklaşık 60 İzmir Tabip Odası üyesi hekimin katıldığı etkinliğin videosunu sundu.  İzmir Tabip Odası üyelerine bu tür etkinliklere coşkulu katılımları için teşekkür etti. Daha sonra söz alan Dr. Ahmet Soysal ,  siyanürle liç yöntemi ile maden işlemesinin doğaya, insanlara, flora ve faunaya verdiği hasarı ilgili dünya ve ülkemiz örnekleri ile açıkladı. 

2. Dr. Ali Osman Karababa, İklim Krizi Gerçeği ve Küresel Eylem başlıklı bir sunum yaptı.  Küresel ısınma, buzulların erimesi, bunların nedenleri ve sonuçları üzerine bilimsel verileri paylaştığı sunumunda  atmosferdeki karbondioksit oranının hızlı artışının doğuracağı kötü sonuçlara değindi. Ayrıca Sıfır Gelecek İzmir Grubu oluşumu hakkında da bilgi verdi. Grup çalışmalarında daha çok genç üyelerin bulunduğu ve bu sayının giderek arttığı, yatay bir örgütlenmeye sahip oldukları, 20 Eylül 2019 tarihinde tüm dünyada  eş zamanlı  yapılacak ortak eylem için hazırlık yaptıklarını, her hafta İzmir tabip Odasında toplandıklarını anlattı.Eyleme  katılımının önemli olduğunu vurgulayarak katılım çağrısında bulundu.

3. Yeni dönemde İzmir Tabip Odasından beklentiler, öneriler gündemi bir forum gibi değerlendirilerek katılımcılar görüş ve önerilerini sundular. Hekim gruplarının ciddi ayrımlaştığı, hekim grupları  arasında da ciddi iletişim ve etik sorunların olduğu bunlar ile ilgili ortak çalışmaların yapılması önerileri sunuldu. Tüm hekimlerin bulunduğu ve sadece grup yöneticilerinin duyuru yapabileceği sosyal medya grubu kurulmasının daha etkili ve verimli bir sonuç verebileceği konusunda öneriler sunuldu. Hekim meclisi temsilcilerinin temsil ettikleri gruplardan olumlu ve olumsuz her türlü haberi mecliste paylaşımlarının iletişimi güçlendirebileceği konusunda öneriler sunuldu. 

Hekim Meclisi toplantısı Ekim ayında yeniden toplanmak üzere dilek ve önerilerle sona erdi.

Bu haber 208 kez okunmuştur.