İzmir Tabip Odası Ulusal Fotoğraf Yarışması

06.09.2019

 

İzmir Tabip Odası Ulusal Fotoğraf Yarışması

1- YARIŞMANIN AMACI:
“Cumhuriyet’in 96. Yılında Hekim Gözünden Kareler” temalı ulusal fotoğraf yarışması” nın amacı, amatör veya profesyonel hekim fotoğrafçıların fotoğraf sanatına ilgisini arttırabilmek ve fotoğraf sanatının gelişimine ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlayabilmektir.

2- YARIŞMA KONUSU: 
“Cumhuriyet’in 96. Yılında Hekim Gözünden Kareler”

3- YARIŞMA KATEGORİ-BÖLÜMLERİ:
Yarışmaya sayısal kategoride ve eserler renkli veya siyah beyaz olmak üzere tek bölümde katılım sağlanacaktır.

4- KATILIM KOŞULLARI:
4.1 Yarışmaya katılım ücretsizdir. 
4.2 Yarışmaya katılım, tüm amatör veya profesyonel, hekim fotoğrafçılara açıktır. Yürütme Kurulu, Yarışma Sekreteryası, Jüri üyeleri ile birinci dereceden yakınları, yarışmaya katılamazlar. 
4.3 Katılımcılar Işık duyarlılığı yoluyla nesnelerin görüntülerini film ile tespit ettiği ve tarayarak sayısal hale getirdiği veya doğrudan sayısal fotoğraf tekniğini kullanarak elde ettikleri görüntüler ile yarışmaya katılabilirler. 
4.4 Yarışmaya yarışmacılar 5 (beş) adet fotoğraf ile katılabilirler. 
4.5 Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.
4.6 Kural ihlali yapan katılımcının ödül ve/veya sergilemesi iptal edilir; ödül ve/veya sergileme yeri boş bırakılır; ödül, sergileme unvan ve kazanımları geri alınır. Ödül ve/veya sergileme verilmişse katılımcının ödülü ve/veya sergilemeyi iade etmesi gerekir.
4.7 Yarışma sonucu http://www.izmirtabip.org.tr/ adresinde duyurulacak; ayrıca tüm katılımcılara e-posta ile bildirilecektir.

5- YAYIN VE TELİF (KULLANIM) HAKKI:
5.1- Ödül ve sergileme alan fotoğraflar İzmir Tabip Odası’nın arşivinde saklanacaktır. Bu fotoğraflar sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile İzmir Tabip Odası tarafından haber, reklam amaçlı ve sosyal sorumluluk projelerinde fotoğrafçının ismi belirtilerek kullanılabilecek ve ayrıca bir telif ücreti ödenmeyecektir (Fotoğraflarla kolaj vb grafiksel çalışmalarda isim kullanılamamaktadır). 
5.2- İzmir Tabip Odası; bu fotoğrafları sergileme, yayınlarında, basılı evrakında, dokümanlarında (takvim, ajanda, posta kartı, katalog, web sayfası, elektronik iletişim ve kayıt ortamları vs) ve diğer platformlarda tanıtım amaçlı olarak serbestçe kullanılabilecektir. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserlerinin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu izin/muvafakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. İzmir Tabip Odası; eserler için katılımcının yukarda verdiği izin/muvafakatname karşılığında ayrıca telif hakkı bedeli ödemeyecektir. Eserlerin kullanım hakkı eser sahibi ile İzmir Tabip Odası’nın olacaktır.
5.3- Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. 
5.4- Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir. 
5.5- Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar,  İzmir Tabip Odası  internet sitelerinde yayınlanacak ve belirlenecek olan alanların kapasitesine bağlı olarak sergilenecektir. 
5.6- Yarışmada ödül ve sergileme alamayan fotoğraflar Sonuç Bildirim Tarihi’nden itibaren sistemden 30 (otuz) gün sonra silinecektir.
5.7- Fotoğraflar jüriye tümüyle karartılabilir bir salonda; 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesi ile en az 1, en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya ultra HD 4K 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü 42/55 inç’lik bir LCD monitörde, katılımcıya ilişkin hiçbir bilgi olmaksızın ve kodlanmış olarak sunulacaktır. 
5.8- Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Katılımla birlikte yarışmacılar bu şartname hükümlerini okumuş ve kabul etmiş sayılır. Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur. 

6-     YAPITLARIN TESLİMİ 

Eserlerin E-posta yoluyla izmirtabipodasi@gmail.com adresine gönderilecek, e-posta içeriğinde katılımcının Adı-Soyadı-Telefon Numarası- Çalıştığı Kurum Adı ayrıntılı olarak yazılacaktır.

7-     YAPITLARIN SEÇİCİ KURULA GÖNDERİLMESİ

Eserler katılımcının isminin yer aldığı bir dosya içerisinde yer alacaktır. Dosya içerisinde yer alan 5 adet fotoğrafta katılımcının adı yer almayacaktır. Dosya içerisindeki fotoğraflara 5 harften oluşan bir rumuz ve sıra numarası verilmelidir.

ÖRNEK:  1 Numaralı Fotoğraf İçin: 12345-1
             2 Numaralı Fotoğraf İçin: 12345-2
             3 Numaralı Fotoğraf İçin: 12345-3

8- YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışma Başlangıç Tarihi : 06.09.2019 
Yarışmaya Son Katılım Tarihi : 21.10.2019
Jüri Toplantı Tarihi : 23.10.2019
Sonuç Bildirim Tarihi : 25.10.2019 
Ödül Töreni Tarihi : 31.10.2019

9- SEÇİCİ KURUL (Ada göre alfabetik sırayla):
Adı SOYADI
Doç.Dr. A.Beyhan ÖZDEMİR
Kıvanç ŞEN
Dr. Lütfü CAMLI
Dr. Seyit KAYA
Prof. Dr. Yücel TANYERİ

10- ÖDÜLLER ve SERGİLEME (Her kategori/bölüm için):

3 Adet Başarı Ödülü
Plaket + Kitap Seti


YARIŞMA SEKRETERYASI/İLETİŞİM:
İsim :  Nazlı Akkaş - Özlem Sabırlar
Kurumsal Tel: +90 (505) 884 06 87
Adres : Prof.Dr. Nusret Fişek Cad. No:5 Alsancak/Konak-İZMİR / TÜRKİYE
Web : www.izmirtabip.org.tr
E-posta : izmirtabipodasi@gmail.com

Bu haber 646 kez okunmuştur.