Sporcu Sağlığı ve Sağlık Raporları konusunda İzmir İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU ziyaret edildi.

22.08.2019

21.08.2019 tarihinde İzmir Tabip Odası YK üyesi Dr. Nuri Seha YÜKSEL ve Aile Hekimliği Komisyon üyesi Dr.Sibel UYAN, İzmir İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU'yu  makamında ziyaret ettiler.

Görüşmede, usulsüz ve gereksiz istenen sağlık raporu taleplerinin sağlıkta şiddet olaylarına kadar varabilen sorunlara yol açtığını ifade edilerek spor kurslarına katılmak sporcu lisansı almak isteyen kişilerin sağlık raporlarının düzenlenmesinde yaşanan sıkıntılar ele alındı. 

Görüşmede, sporun çocuklarımız  ve gençlerimiz için gerekli , sağlıklı gelişimleri açısından   önemli olduğu, bu faaliyetin sağlık bir şekilde sürdürülebilmesi için  işbirliği içinde çalışmanın önemi vurgulanarak konuyla ilgili aşağıdaki önerilerimiz aktarıldı.

1. Gereksiz başvuruları önlemek amacı ile, kurumun resmi yazışmalarında da belirtildiği  gibi  spor kurslarında sağlık raporu almak yerine veli beyanının yeterli olduğunun kurs kayıt yetkililerine ve antrenörlere  resmi kanalla tekrar hatırlatılması

2. Sporcu lisansı sağlık raporları için  gerekli sevk ve tetkiklerin yapılaması sonrası rapor evrakının düzenlenebileceğini ,özellikle kardiyolojik açıdan sporcuların değerlendirilmesi gerektiğinin  kulüp ve antrenörlere hatırlatılması

İşleyişin daha sağlıklı sürmesi adına; Sporcu Sağlığı Merkezinin niteliğinin arttırılması, daha çok spor hekiminin istihdam edilmesi işlemlerin bu merkezlerde yapılabilmesi için talepte bulunulması istendi. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde spor hekimliği ihtiyacının karşılanması için yetiştirilecek uzman  sayısının  arttırılmasının genç nüfusa sahip olan ülkemiz için anlamlı olacağı ,Bunun merkezi düzeyde tartışılmasının  önemi iletildi.

Sporcu Sağlığı konusunun bilinçlendirilmek amacıyla antrenörlük belgesi eğitimlerinde yer alması  gerektiği, bununla ilgili çalışmaların ortaklaşa yapılması ve konunun  Bakanlıklar düzeyinde de  görüşülmesi  gerekliliği dile getirildi.

İzmir İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU Kredi Yurtlar Kurumunun,  İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçtiğini ifade etti. Yurt başvurularında gerekli olan sağlık raporu öncesi, kayıt yaptıracak öğrencilerin Verem Savaş Dispanserlerine yönlendirilmesi konuşuldu.

İzmir Tabip Odası

Bu haber 396 kez okunmuştur.