Hukukun Üstünlüğüne ve Demokrasiye İnanmaya Devam Edeceğiz!

19.08.2019

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde halkın büyük çoğunluğunun oyunu alarak seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları bugün görevden alınmış, yerlerine kayyum atanmıştır.

Demokraside öncelik halkın oyları ile seçilmiş kişi ve organlara saygı göstermektir. Aralarında hekim meslektaşımızın da bulunduğu belediye başkanlarının antidemokratik ve hukuka uymayan bir şekilde görevlerinden alınmaları sadece halkın iradesine değil, halkın demokrasiye ve seçimlere olan inancına da bir darbedir. 

Bugün Diyarbakır, Van ve Mardin’e kayyum atanmasına sessiz kalınması ve olağan kabul edilmesi; yarın İstanbul başta olmak üzere bütün belediyelere kayyum atanabilmesine de onay vermek, tüm meslek odalarına iktidar müdahalesini kabullenmek, emekten yana sendikaları kapatma girişimlerini desteklemek anlamına gelir.

İzmir Tabip Odası olarak hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan inancımızla ülkeyi yönetenleri demokratik olmayan  bu uygulamadan vazgeçmeye ve halk iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 342 kez okunmuştur.