İzmir Sağlık Platformu geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan sağlıkta şiddet olaylarını ortak basın açıklamasıyla protesto etti.

16.07.2019

İzmir’de geçtiğimiz hafta önce Yamanlar 20 Nolu ASM’de, ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun bakım, acil servis ve poliklinikte  yaşanan  sağlıkta şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla İzmir Sağlık Platformu tarafından 16 Temmuz 2019 Salı günü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortak bir basın açıklaması yapıldı. 

Ortak basın açıklamasının açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı yaptı. Dr. Çamlı, son bir haftada yaşanan şiddet olaylarının nasıl yaşandığı konusunda bilgi vererek, şiddet olayları sürecinde “ciddi bir güvenlik zafiyetinin olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek,  “Devlet, çalışanlarını korumak ve güvenliklerini sağlamak zorunda, can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. İzmir Sağlık Platformu olarak bu sorunu yetkililere aktardık, sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Daha sonra söz alan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Funda Barlık Obuz, Sağlıkta Şiddete alışmayacaklarını, şiddet olayının olduğu ilk andan sonraki aşamalarına kadar sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını ifade etti. Nedenlerini ortadan kaldırmadan şiddet olaylarının son bulmayacağını dile getirdi. Son olaylarda güvenlik zafiyetine dikkat çeken Prof. Dr. Funda Barlık Obuz  basında, medyada, hekimleri ve sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırılan yazılara son verilmesini istedi.

Aile Hekimleri Derneği adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atam,  aile hekimliği sisteminde artan iş yükü ve usulsüz istenen reçete ve raporlar konusunda tepkisini dile getirdi.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yaşanan şiddetin mağdurlarından Dr. Enis Yiğitaslan yaptığı konuşmada kendisine uygulanan şiddet olayı sırasındaki güvenlik zafiyetlerine dikkat çekti.

SES İzmir Şube Eş Başkanı Hülya Ulaşoğlu tarafından okunan ortak basın açıklamasının ardından basın açıklaması sona erdi.

Basın Açıklaması için tıklayınız...

Bu haber 290 kez okunmuştur.