İzmir Tabip Odası Hekimleri, Türk Tabipleri Birliği 70. Büyük Kongresi’ne yoğun bir katılım gösterdi.

23.06.2019
“Tababet İçin Adalet” ana temasıyla düzenlenen Türk Tabipleri Birliği (TTB) 70. Büyük Kongresi, 22 Haziran 2019 Cumartesi günü, Ankara’da gerçekleştirildi. 

İzmir Tabip Odası hekimleri kongreye yoğun bir katılım gösterdi. Kongrenin divan başkanlığına İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz seçildi. Odamızın Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Dr. Zeki Gül ve Prof. Dr. Feride Aksu Tanık da birer konuşma yaptılar.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman yaptığı konuşmada “Yalnız hekimler için değil, toplumun tüm kesimleri için adalet istiyoruz. Yaşamdan ve yaşatmaktan yana olan biz hekimler, ağacımıza, toprağımıza, ormanlarımıza, kentimize, mesleğimize ve halkın sağlığına sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öğle saatlerinde kongreye verilen arada tüm kongre katılımcılarıyla birlikte düzenlenen basın açıklamasını TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu okudu. Açıklamada “Adaletsizlik ve hukuksuzluğu, tabip odalarımız, meslektaşlarımız ve mücadele dostlarımızın birleşik gücüyle ve TTB’nin mücadeleci niteliği ve değerleriyle durduracağız. Muhalefetsiz bir ülke özlemindekilere karşı, herkesi adalet, hukuk ve demokrasi mücadelesine davet ediyoruz” denildi.

Bu haber 352 kez okunmuştur.