Hekim Meclisi toplantısı 13 Haziran 2019 perşembe günü yapıldı.

22.06.2019

Hekim Meclisi 13 Haziran 2019 Perşembe günü 34 meslektaşımızın katılımıyla toplandı.

Toplantıda özetle;

1. 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle, Çevre Komisyonu adına Dr. Oya Otyıldız ve Dr. Hüseyin Güven, İzmir Tabip Odası’nın da taraf olduğu çevre davaları ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Bütün Türkiye’de ki çevre hareketlerinin ilk kez  Bergama ile başladığı hatırlatılarak, altın madenciliği ve termik santrallerin, doğaya ve insan sağlığına verdikleri zararlı etkiler nedeniyle , Efem Çukuru, Ovacık, Kozak Yaylası, Aliağa, Foça/Gölyüzü mevkii , Yamanlar/Karagöl ve Menemen’de verilmekte olan çevre koruma mücadeleleri ve dava süreçlerinde gelinen durum anlatıldı.
Bu mücadelelere tüm üyelerimizin, meslek örgütlerinin, yerel inisiyatiflerin çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkması  dilekleri dile getirildi.

2. 22 Haziran’da yapılacak olan TTB 70. Büyük Kongresi hakkında İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Obuz bilgilendirme yaptı. Bu Kongrenin, aynı zamanda, bir önceki dönem TTB MK üyelerine verilen cezalara verilecek tepkimizin gücünü göstereceğinden de söz edilerek, üyelerimize Büyük Kongre’ye 22 Haziran’da katılmaları çağrısında bulunuldu. 

3. Aydınlatılmış Onam(Bilgilendirme ve Rıza) konusu tartışıldı.  Dr. Tanzer Korkmaz, açılmış olan bir dava üzerinden, özellikle de hastanelerdeki hasta tedavi yoğunluğu içerisinde ,im veya iv enjeksiyonlarda  rıza ve onam almanın zorluklarını  ve ispat sorunlarını aktardı. Dr. Yakup Gökhan Doğramacı konu hakkındaki hukuki kavramları, yasal durumu, açılmış dava örneklerini ve son çıkan genelgeyi detaylı olarak açıklayarak çözüm önerilerinde bulundu.

4. Hekim Meclisi öncülüğüyle kurulmuş olan Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Çalışma Grubu ‘nun hazırladığı broşürün tanıtımı Dr. Hakan Köse tarafından yapılarak, öneri ve katkılar tartışıldı.

5. Yaz dönemi nedeniyle Hekim Meclisi toplantılarına ara verilmesine , yeni dönem toplantılarına Eylül 2019 ‘da başlanılmasına oy çokluğuyla karar verildi.
Saygılarımızla…

Hekim Meclisi Divan Kurulu

Bu haber 207 kez okunmuştur.