Hıfzısıhha Bağışıklama Hizmetleri konferansı gerçekleştirildi.

31.05.2019

Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferanslarının ikincisi olan Hıfzısıhha Bağışıklama Hizmetleri konferansı Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak tarafından 30 Nisan 2019 Perşembe günü İzmir Tabip Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz yaptı. Konuşmasında Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak’ın kısa özgeçmişinden, Hıfzısıhha görevlerinden ve TTB’de aşı konusunda yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Daha sonra söz alan Prof.Dr. Muzaffer Eskiocak sunumunda; bağışıklama hizmetlerinde yaptığı çalışmalardan, Cumhuriyet ilk yıllarında TBMM’nin sağlığını korumak amacıyla Hıfzısıhha’ nın kurulmasından, Hıfzıssıhhanın başarılarından, İzmir’de yapılan Hıfzısıhha çalışmalarından ve bağışıklama hizmetlerinin bileşenlerine göre değerlendirmesinden söz etti. Aşılamanın önemine değinen Prof. Dr. Eskiocak, aşı reddinin gelişim sürecinden bahsederek, aşının reddinin/kararsızlığının nedenleri, aşı reddine karşı nasıl bir tutum alınmalıdır? ve Türkiye’de aşı üretimi konularında hakkında bilgi verdi. 

Konferans, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz konferans için Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak’a bir teşekkür plaketi sundu.

İzmir Tabip Odası


Bu haber 308 kez okunmuştur.