Adem ve Havva’dan Bilişime Elma Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Herşey konferans gerçekleştirildi

24.05.2019

“Adem ve Havva’dan Bilişime Elma Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Herşey” konulu söyleşi 23 mayıs 2019 tarihinde Dr. Ahmet Uhri tarafından İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı,  Dr. Ahmet Uhri’nin kısa özgeçmişinden söz etti. Dr. Ahmet Uhri söyleşiye elmanın anavatanı Kazakistan’dan yayılımı ve diğer ülkelerdeki ismini anlatarak başladı. Daha sonra Adem, Havva, Elma ve Yılan inancının kutsal kitaplardaki karşılığından söz etti. Konuşmasına mitolojideki elma ile ilgili olaylardan örnekler vererek devam eden Dr. Uhri, Truva savaşlarına sebep olan “en güzele” yazılı elmayı ve ilk güzellik yarışmasını anlattı.  Bilgisayarın bulunmasında öncü kabul edilen Turing’in siyanüre batırılmış elma  ile intiharı ve bunun daha sonra logo olarak kullanılmasından söz eden Dr.Uhri söyleşinin son bölümünde sorulara yanıt verdi. 

Söyleşi bitiminde  İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı,  Dr. Ahmet Uhri’ ye güzel söyleşi için teşekkür etti.

Bu haber 222 kez okunmuştur.