İntörn Hekimler Oda'mızı ziyaret etti

21.05.2019

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde intörn hekimler 21 Mayıs 2019 tarihinde Halk Sağlığı stajı kapsamında Odamızı ziyaret ettiler.

Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli meslektaşımız Prof. Dr. Alp Ergör  intörn hekimlere eşlik etmiştir.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, meslek odalarının önemi ve neden meslek odasına üye olunması gerektiği konusunda bilgi verdi. Hekimlik mesleğini, hekimlik onuruna uygun bir şekilde uygulanmasında tabip odalarına büyük görev düştüğünü ifade etti. Mesleki dayanışma ve hekimlik mesleğine yönelik saldırılara birlikte karşı koyma açısından odaların önemli kurumlar olduğunu belirtti. Genç hekim adaylarını daha sık olarak oda etkinliklerinde görmek istediklerini söyledi.  

Odamız avukatı Mithat Kara, tabip odalarının yapısı, çalışmaları ve hukuksal girişimleri konusunda bir sunum yaparak genç meslektaşlarımıza meslek odaları hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Sunum sonrasında, intörn hekimlerin Tabip Odaları, mecburi hizmet, devlet memuriyeti, uzmanlık eğitimi, atamalar, istifa vb. hukuksal konulardaki sorularına yanıt verilmiştir.

Bu haber 259 kez okunmuştur.