Çocuğa Yönelik Cinsel İstismar için Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi

14.05.2019

Çocuğa Yönelik Cinsel İstismar için Farkındalık Eğitimi, 13 Mayıs 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.  

Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) Eğitimcisi sosyal hizmet uzmanı Seher Dere Ülgen  tarafından verilen eğitimde istismarı düşündüren belirtiler, istismarın çocuk üzerindeki etkileri, koruyucu ve önleyici yaklaşımlar, iyi dokunma, kötü dokunma konusunda bilgiler verildi. Ülgen konuşmasında “ istismara uğrayan  çocuk susmaz,  belirti verir, bir şekilde anlatır. Önemli olan onu dinlemek, anlamak, onunla açık ve destekleyici iletişim kurmaktır” dedi. Konuşmasının devamında “Çocuğun verdiği bilgiye inanmak gerekiyor. Çocuklar bu konuda yalan söylemez. İstismarcıların yabancılar olduğu düşünülse de büyük oranda tanıdıklardan, yakın çevreden çıkmaktadır. Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) çocuk istismarını önlemede atılmış iyi bir adım, ancak yargı mekanizmalarımız yeterli değil. Çocuk dostu yaklaşım konusunda sorunlarımız var “dedi. Mağdur Yasası’nın  bir an önce çıkartılması gerektiğini ifade eden Ülgen,  başta kolluk kuvvetleri olmak üzere, çocukla çalışan profesyonellerin eğitiminin ve   bildirim mekanizmalarının etkin hale getirilmesinin yararlı olacağını belirtti.

Eğitimin son bölümünde  izleyicilerin soruları cevaplandırıldı. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Nergül Çördük Seher Dere Ülgen ‘e verdiği   eğitim için teşekkür etti.

Bu haber 312 kez okunmuştur.