Soma’daki maden faciasında 5 yıl önce hayatını kaybeden 301 madenci için anma ve basın açıklaması gerçekleştirdik.

14.05.2019

İzmir Tabip Odası’nında bileşeni olduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Soma’daki maden faciasında 5 yıl önce hayatını kaybeden 301 madenci için, 13 mayıs 2019 tarihinde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anma ve basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı okudu. Açıklamasında “Bundan tam 5 yıl önce, Soma’da 301 maden işçisini yitirmiştik. Bilindiği gibi, madenin patronu  ölümünden sorumlu olduğu her işçi için yaklaşık 5 gün hapis yatmasının ardından geçtiğimiz aylarda tahliye oldu. Böylece 301 maden işçisi arkadaşımızın ardından adalet göçük altında kaldı.  İşçinin emeğin olduğu kadar yaşamının da ucuz olduğu bu düzende, insanlık bir kez daha göçük altında kalmış oldu. Soma katliamından bugüne kadar en az 28 Soma katliamı kadar işçi yaşamını yitirdi. Karşımızda insan hayatına karşı büyük bir tehdit haline gelmiş; hukuki, politik, ekonomik ve ahlaki olarak göçmüş bir düzen vardır. Soma katliamını unutmamak, unutturmamak hepimizin görevidir.” dedi 

Basın açıklaması için tıklayınız.

Basın açıklamasının ardından “Kaza değil Cinayet! Soma’yı Unutma, Unutturma! “ sloganları ile basın açıklaması sona erdi. 

Bu haber 157 kez okunmuştur.