Demokrasi Nöbetlerinin 5. Gününe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Umudu Söndüremeyecekler” dedi

11.05.2019

6 mayıs 2019 da YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi üzerine İzmir Barosunun  başlattığı Demokrasi Nöbeti  İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin öncülüğünde  5. Güne ulaştı.

Dün akşamki nöbet eylemine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı. Tunç Soyer nöbet etkinliğinde yaptığı konuşmada “ 31 mart bir zafer değildi ama önemli bir göstergeydi. Umudu söndürmeye çalışıyorlar ama umudu söndüremeyecekler. Tek yumruk olmalı ve demokrasiyi sonuna kadar savunmalıyız “ dedi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan dönem sözcüsü İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı bu nöbetin İzmir Barosu önündeki son nöbet olduğunu ifade ederek sonraki hafta Cuma gününden itibaren (17 mayıs 2019)  Konak’taki Eski Sümerbankın önünde Demokrasi Nöbetlerinin devam edeceğini ifade ederek  saat 18.30 başlayacak nöbetlere tüm İzmir Halkını davet etti.

5. yılını geride bırakacak Soma Katliamı anması için 13 mayıs pazartesi günü  saat 18.30 da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde  Emek ve Demokrasi Güçleri olarak yapacakları basın açıklamasının duyurusunu yaptı.

Nöbet etkinliği “Karanlığa Teslim Olmayacağız” “Diren İstanbul İzmir seninle” sloganları ile son buldu.

Bu haber 161 kez okunmuştur.