17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günüdür

17.04.2019

İzmir Tabip Odası'nın da içinde bulunduğu İzmir Sağlık Platformu 17 Nisan Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde Konak Meydanında bir basın açıklaması yaparak  17 Nisan'ın Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak anılmasını istedi.

Basın açıklamasına İzmir Sağlık Platformu bileşenleri; İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi(SES), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Ege Şubesi, İzmir Aile Hekimleri Derneği(İZAHED), Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, 3.Bölge İzmir Eczacı Odası, Türkiye Hemşireler Derneği İzmir Şubesi katıldı. Ayrıca Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi, Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şubesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklamasına destek verdi.

Basın açılış konuşmasında İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, 17 Nisan Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’nde; yitirdiğimiz meslektaşlarımız için sabah 8.30’da saygı duruşunda bulunulduğunu, burada ise sağlık emekçileri olarak şiddete DUR demek için toplandıklarını belirtti.

Basın açıklamasını TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel İlhan okudu. Basın Açıklaması için tıklayınız...

Daha sonra İzmir Tabip Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Funda Barlık Obuz, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi(SES) adına eşbaşkan Hülya Ulaşoğlu, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Genel Başkan Dr. Murat Bolat, İzmir Aile Hekimleri Derneği(İZAHED) adına Dr. Birol Kocaman, Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Başkanı Ahmet Doğruyol, , Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şubesi adına Başkan Yasemin Zengin birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi.

Bu haber 217 kez okunmuştur.