Hekim Meclisi aylık olağan toplantısı 4 Nisan 2019 günü yapıldı.

15.04.2019

“Ara Genel Kurula Doğru” gündem başlığı altında, Yönetim Kurulu adına Dr. Lütfi Çamlı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Genel Kurul’da ayrıntılı bir rapor sunacaklarını, dijital ortamda tüm meslektaşlarımızla da paylaşılacağını belirtti. Şimdiye kadar zor durumda olan, şiddete, baskıya maruz kalan, atanamayan, ihraç olan ve benzeri tüm meslektaşlarımızın gece gündüz demeden yanında olduklarını bildirdi. Yakın zamanda Menemen’de şiddete maruz kalan meslektaşımızın davasının sonuçlandığını, para cezasına çevrilmeden ilgili kişinin ceza aldığını sözlerine ekledi. 17 Nisan’da tüm Türkiye genelinde yapılacak olan eylemde de İTO’nun üzerine ne görev düşerse yerine getireceğini söyledi.  

Hekim Meclisi Divan Kurulu, son dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Katılımın arttırılması, temsilci birimleri, iletişim panoları, birimlerdeki meslektaşlarla iletişim, çalışma gruplarının faaliyetleri tartışıldı. Temsilcilerin birimleriyle ilgili mevcut durum tespiti yapmaları, bunun üzerinden hareket edilmesi kararlaştırıldı.

“Genç Hekimler ve Oda” başlığıyla, Tabip Odasına üye olma, Oda faaliyetlerine aktif katılım ekseninde genç/asistan hekim meslektaşlarımızın sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

“…kurumlarda şöyle bir anlayış oluyor. Gençlere, kadınlara çok önem verdiğini söyleyerek bu mevzuyu hallettiğini düşünüyorlar. Biz bir özneyiz. Karar mekanizmalarında yer alabileceğimiz, fikrimizi örgütleyebileceğimiz ortamlarda bulunmak istiyoruz. Genç hekimlerin buraya gelmesi için gerçekten önemli olduğuna inanması, geldiğinde de burada aktif bir özne olabileceğini hissedebilmesi gerekir.”

“…Kadın ve genç olduğunuzda üzerinizde sosyal bir yük oluyor. Her yerde bulunmak zorundasınız ama hiçbir yerde de yoksunuz. Burada bulunan arkadaşlarımın güçlü ruhu buraya yeter. Yetmezse de çalışmalara devam edeceğiz.”

“…Gençler çok net söylediler, geldikleri zaman sadece üyesi olmak değil, yönetimlere katılmak istiyorlar. Hiyerarşik yapılardan hoşlanmıyorlar. Daha yatay, bizzat içinde olduğu, karar aldığı bir yapı istiyorlar.”

“…Sloganımız “Odayı gençlere açmak”tır. Gençler “de” olsun demiyoruz. Gençler ve kadınlar için hiçbir zaman figüran gibi düşünmüyoruz.”

“…Öğrenciler/gençler, onlar “için” yaptığınız, onlar “adına” yaptığınız hiçbir şeyi kabullenmezler. Benim önerim, onlara sormaktır.”

“…Üretimin ağırlığını en fazla sırtlayan genç, asistan hekimler ancak diğer hekimler tarafından alttan alta bu normalmiş gibi hissediliyor. Bir hekimin aslında bu kadar çalışmaması lazım.”

“…Tabip Odası ilişkisinde şöyle bir çelişki var: aidiyet ya da mülkiyet ilişkisi ya da çelişkisi. Ait miyiz, sahip miyiz? Bunları düşünmemiz lazım.”

“…Sizler konuştukça, siz katıldıkça, siz anlattıkça ben çok umutlandım. Geleceğimiz garanti altında.”

Birimlerinizde paylaşmanız dileğiyle bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla…

Hekim Meclisi Divan Kurulu

Toplantı Tutanağı için tıklayınız...

Bu haber 180 kez okunmuştur.