Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferansları

11.04.2019

İzmir Tabip Odası geçmişin değerlerine sahip çıkmanın geleceğin örülmesinde yaşamsal olduğu düşüncesinden yola çıkarak, Cumhuriyetin Sağlık Kazanımları Konferans Dizisini başlatıyor.

96 yıllık süreçte koruyucu sağlık hizmetlerinin, hastalıklarla mücadelenin, tedavi hizmetlerinin, ilaç ve aşı üretiminin, tıp eğitiminin gelişimini, kazanımlarını, zaman içinde nasıl dönüştüğünü ortaya koymayı, sağlık hizmetlerine emek veren hekimlere ve sağlık emekçilerine bir vefa borcu olarak görüyor.

Bu kapsamda; aşı üretiminin tarihçesi, Bağışıklama hizmetlerinin dünü ve bugünü, Türkiye’nin Tüberküloz mücadelesi, Türkiye'de Lepra mücadelesi ve Türkan Saylan, Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana Türkiye'de sağlık emek gücü, Türkiye’de anne ölümlerinin azaltılması: nüfus planlaması kanununun öyküsü, Numune hastanelerinden Şehir hastanelerine tedavi hizmetleri, Türkiye’de tıp eğitiminin tarihi, Türkiye’nin ilaç serüveni, Türkiye'de İşçi Sağlığı, İş Güvenliği gibi başlıklar sürece emek verenlerin ilk elden tanıklıklarıyla paylaşılacak.

Dizinin ilk konferansı 

“Aşı üretimi nasıl dönüşüyor?”

Prof. Dr. Feride Aksu Tanık'ın vereceği konferansta Cumhuriyet döneminde aşı üretimi, tarihsel süreç içinde hastalık oluşumunu engellemeye yönelik çabaların mucizevi ürünü olan aşının metalaşma, piyasalaşma ve ticarileşmesinin öyküsü paylaşılacak.

Bu haber 239 kez okunmuştur.