Barış ve Umut söyleşisi ve kitap imza günü gerçekleştirildi.

09.04.2019

Barış ve Umut Söyleşisi ve Kitap İmza Günü Prof.Dr. Özdemir Aktan ve Dr. Ali Özyurt' un katılımıyla 8 Nisan 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Meslektaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, konukların özgeçmişleriyle ilgili bilgi verdi. Konuşmasında,  Prof.Dr. Özdemir Aktan'ın özellikle gezi sürecinde TTB Başkanı olarak iyi hekimlik adına örnek bir tutum izlediğini ifade etti.  İzmir Tabip Odası'nın sosyal medyadaki en güçlü destekçilerinden olan Dr. Ali Özyurt'a izmirli hekimler adına teşekkür etti.  

Daha sonra söz alan, Prof.Dr. Özdemir Aktan KHK ile ihraç edilmiş bir barış akademisyeni olarak ilk kitap yazma denemesinin "KHK Öyküleri" kitabı için öykü istenmesiyle ortaya çıktığını açıkladı. Suriye savaşı sırasında bölgede gezerken bombardımanla yıkılmış köprülerin bu kitabın adına ilham kaynağı olduğunu belirtti. 2006-2010 yılları arasında İstanbul Tabip Odası Başkanlığı dönemindeki anılarını paylaştığı kitabından ilginç bölümler aktardı.

Umuduna Yaşamak isimli ikinci kitabını yazan Dr. Ali Özyurt ise, kitabına konu olan 30 yıllık İstanbul Tabip Odası aktivistliğininden, süreçte tanığını iyi hekimlerden, iyi hekimlik mücadelesinden örnekler sundu.

Söyleşinin son bölümünde soru ve katkılar tartışıldı. Söyleşiye katıldıkları için İzmir Tabip Odası adına Dr. Ali Ağzıtemiz ve Dr. Nuri Seha Yüksel, konuklara teşekkür plaketi sundular.

Bu haber 322 kez okunmuştur.