Şiddet varsa hizmet yok!

03.04.2019

29 Mart 2019 Cuma günü Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde gerçekleşen sağlıkta şiddet olayını protesto etmek için İzmir Sağlık Platformu Bileşenleri (İzmir Tabip Odası, İzmir Aile Hekimleri Derneği, 1. Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Ege Şubesi, SES İzmir Şubesi, Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi) 1. basamak sağlık hizmetlerinde 3 Nisan 2019 günü  1 gün süreyle iş bırakma kararı almışlardır. 3 Nisan 2019 günü bu eylemle ilgili olarak İzmir Sağlık Platformu Bileşenleri saat 12.00'da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne giderek siyah çelenk bırakmış ve sağlıkta şiddet için yeterli tedbir almayan Sağlık Bakanlığı'nı protesto etmişlerdir.

Ülkenin dört bir yanından gelen hekimlerin de katıldığı kitlesel basın açıklaması için saat 12.30'da Konak Meydanı'nda bir araya gelinmiştir. Yaklaşık 2000 hekimin katıldığı basın açıklamasında açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr.Lütfi Çamlı "sağlıkçılar şiddete maruz kalırken onların can güvenliğinden sorumlu olan Sağlık Bakanı nerede, neden bu konudaki taleplerimiz dikkate alınmıyor" şeklinde sorular yöneltmiş, sağlıkta şiddetin devam etmesi durumunda daha geniş ölçekte iş bırakmaların gündeme geleceğini ifade etmiştir. Basın açıklamasını İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Birol Kocaman okumuştur. Basın açıklaması tam metni için tıklayınız...

Daha sonra sırayla söz alan sağlık meslek örgütleri konuyla ilgili görüşlerini açıklamışlardır. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr.Funda Barlık Obuz yaptığı konuşmada; "hükümetçe hazırlanan sağlıkta şiddet yasasının hiçbir yaptırımı olmadığını, Türk Tabipleri Birliği'nin hazırladığı yasa önerisinin derhal hayata geçirilmesi gerektiğini" ifade etmiştir. Basın açıklamasına katılan hekimler hep birlikte "sağlıkta şiddet sona ersin" ve "şiddet varsa hizmet yok" sloganlarını haykırdılar.  



Bu haber 250 kez okunmuştur.