Bornova Yunus Emre ASM'ye yapılan saldırı protesto edildi.

01.04.2019

29 Mart 2019 tarihinde Bornova Yunus Emre 29 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları saldırıya uğradı.

Eşine ilaç yazdırmak için gelen kişiye hastanın kendisi olmadan işlem yapılamayacağı açıklaması yapılmış, bunun üzerine hasta ASM’ye gelerek niçin ilaçlarımı yazmadınız diyerek meslektaşımıza, orada bulunan sağlık çalışanlarına bir öğretmen ve bir esnafa saldırmış, hekimi burnunun kırılmasına ve değişik yerlerinden yaralanmasına neden olacak derecede darp etti.

Bu sağlıkçıya şiddet olayını kınamak üzere 01 Nisan 2019 tarihinde  İzmir Tabip Odası'nın öncülüğünde Birinci Basamak Birlik Dayanışma Sendikası İzmir Şubesi, SES İzmir Şubesi, Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi, Genel Sağlık İş İzmir Şubesi, Demokratik Sağlık-Sen İzmir Şubesi, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED), Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) ve İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği biraraya gelmiş ve ortak bir açıklama yapmışlardır.

Açıklamaya  Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman' da katıldı.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı yaptığı açılış konuşmasında yaşanan süreçle ilgili bilgi vermiş ve katılan meslek örgütü temsilcilerini tanıtmıştır.

Ortak Basın Açıklaması metnini İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Funda Barlık Obuz okumuştur. Prof.Dr. Funda Barlık Obuz okuduğu metinde; görevleri başında katledilen "Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdelen ve Fikret Hacıosman’ın öldürülmeleri ve nice şiddet olayı ile siyasal iktidarın sağlıkta hiçbir adım atmadığını üzülerek görüyoruz. Siyasal iktidarın bu kanayan yarayı artık görmesi ve sağlık çalışanlarının temsilcileriyle sorunun çözümüne yönelik işbirliğine gitmesi zorunludur" dedi. Ortak Basın Açıklaması tam metni için tıklayınız...

Daha sonra söz alan Türk Tabipleri Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Sinan Adıyaman, "Haziran ayından beridir en çok uğraştığımız iş sağlıkta şiddettir. Şanlıurfa' da yapılan şiddet saldırısı sonrasında 30 tabip odasıyla birlikte şiddet manifestosu yayınladık ve bundan sonra sürekli şiddet çok üzücü şiddet olaylarıyla karşılaştık. Sağlık Bakanıyla bir türlü görüşemedik, yetkili siz değilseniz bize yetkiliyi söyleyin. Siyasi partilerle görüştük. İçinde hiç bir değişikliğin olmadığı bir torba yasayla karşılaştık. Şiddet dilinin ortadan kakması gerekir en yukardan en aşağıya kadar. Ve sağlık Bakanının bir an önce istifa etmesi gerekmektedir. TTB olarak bu konuda yapılacak hertürlü eylemin yanındayız ve destekçisiyiz" dedi.
   

SES Sendikası İzmir Şubesi Eş Başkanı  Dr. Fatih Sürenkök ise yaptığı konuşmada"Sağlık çalışanları devlet memurudur ve devletin onları koruması gerekir. Meslektaşlarının burnu kırılırken içi sızlamayan bir bakan istemiyoruz. Ya hekim gibi davranıp görevini yapmalı ya da istifa etmeli" dedi.

Açıklamaya diğer meslek örgütleri ve sendikalardan Birinci Basamak Birlik Dayanışma  Sendikası adına Dr. Murat Bolat, Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi Adına Barış Koçak, Genel Sağlık İş İzmir Şubesi, Demokratik Sağlık-Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) adına Dr. Hüseyin Göz olayla ilgili görüşlerini paylaşarak sağlıkçıya şiddet olayını protesto ettiler.

Bu haber 441 kez okunmuştur.