Söyleşi ve İmza Günü

01.04.2019

İzmir Tabip Odası olarak Nisan ayı etkinlikleri kapsamında bu kez iki önemli ismi ağırlıyoruz: Dr. Özdemir Aktan ve Dr. Ali Özyurt.  Her iki konuğumuz da uzun yıllar Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası’nda önemli görevlerde bulundu.

İlk konuğumuz Özdemir Aktan, İstanbul Tabip Odası Başkanlığı yaptığı 2006-2010 dönemine ait anılarını Savaş Köprüleri Vurur adıyla kitaplaştırdı.  "İyi hekimlik" için mücadele veren tabip odalarının kimi zaman öğrencisi kimi zaman öğretmeni olarak uzun yıllar mücadele veren Aktan, bu kitabında  içinde yaşadağı birçok "tarihi" olayları akıcı bir dille okuyuculara aktarıyor. Kitabı okuduğunuzda kimi zaman eğlenceli, çoğunlukla düşündürücü, acıtıcı ve korkutucu olayları/gelişmeleri göreceksiniz.

Diğer konuğumuz Ali Özyurt ise öğrencilik yıllarından bugüne 30 yıllık mücadelesini anlattığı Umuduna Yaşamak kitabında, İstanbul Tabip Odası’nda geçen  çeyrek asırlık döneme ilişkin anılarını kendine özgü, samimi, yalın bir dil ile anlatıyor. Okurken, onun coşkusu size de yansıyor; bazen gülüyor bazen de gözleriniz yaşarıyor, iyi hekimlik mücadelesinin yanı sıra barış ve demokrasi mücadelesine, içi insan sevgisi ile dolu, şiir sevdalısı bir hekimin bakış açısı ile tanık oluyorsunuz.

Tarih   : 8 Nisan Pazartesi

Saat     : 18:30

Yer      : Orhan Süren Toplantı Salonu

Bu haber 181 kez okunmuştur.