Yönetim Kurulu’ndan 14 Mart Haftası Etkinlikleriyle İlgili Açıklama

25.03.2019

Değerli meslektaşımız, 

Bu yıl 14 Mart’ı tıbbiyelilerin emperyalist işgale karşı direnme iradesini ortaya koymalarının 100. yılında, tüm haftaya yayılan etkinliklerimizle siz meslektaşlarımızın da yoğun katılımıyla coşku ile kutladık. Çoğu meslektaşımızdan aldığımız olumlu geri bildirimlerin yanında, meslekte 40. yılını dolduran üyelerimize verdiğimiz Onur Plaketi ile ilgili bazı meslektaşlarımızın eleştirileri olmuştur.

Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz tarihten bu yana geçen yaklaşık bir yıllık sürede Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık olarak değerlendirilebilecek hiçbir tutumumuz olmadığı gibi olması da düşünülemez.
Dileğimiz bütün meslektaşlarımızın Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerini bütünlüklü olarak değerlendirmesi, bizce zorlama yorumlarla kastını aşan genellemelerde, çıkarımlarda bulunmamasıdır.

Ayrıca özellikle bilinmesini isteriz ki başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ortak değerlerimizi tartışma konusu yapmak özenle kaçındığımız bir ilkemizdir. Yönetim Kurulumuz bu kavrayışın bir sonucu olarak bugünün mevcut güç sahiplerinin Atatürk’e yönelik her türlü unutturma ve karalama çabasına ne kadar karşıysa aynı şekilde dünün yani 12 Eylül 1980’in güç sahiplerinin “her yeri Atatürk’le donatma” sahte sahiplenme şekilciliğinin de aynı ölçüde uzağında, içten bir tarzın mütevazı taşıyıcısı olma iddiasındadır.

Takdir kuşkusuz ki İzmirli hekimlerindir.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 1924 kez okunmuştur.