Şiddetin Gölgesinde Sağlık paneli yapıldı

22.03.2019

14 Mart’ın 100. yılını yaşarken en önemli sorunlarımıza bir kez daha dikkat çekmek istedik. 14 Mart 2019 da AKM’de “Şiddetin Gölgesinde Sağlık” paneli yapıldı.

TTB MK Üyesi Dr Mübeccel İlhan’ın moderatör olduğu panele; DEÜ Acil Hekimi Doç.Dr.Başak Bayram, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası Genel Başkanı  ve Aile Hekimi Dr.Murat Bolat, Ege Üniversitesi Göğüs Cerrahi AD Asistanı Gizem Keçeci panelist olarak katıldı. 

Dr. Mübeccel İlhan'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Doç.Dr. Başak Bayram, şiddetin arttığı süreçleri başka ülkelerden verdiği örneklerle zenginleştirip çözüm önerilerini sundu.

Dr. Murat Bolat ise konuşmasında  şiddetin siyasi olduğunu, sağlık politikalarıyla ilgili olduğunu, çözümünün de birlikten geçtiğini ifade etti.

Dr. Gizem Keçeci panele gelemeyen asistan arkadaşların görüşlerini video yoluyla bizlere iletip, yoğun çalışma temposuna dikkat çekti.

Hastası tarafından şiddete  maruz kalarak kalbinden bıçaklanan ve aylarca işinden uzak kalan bir meslektaşımızın bu panel için hazırladığı ve şiddet konusundaki görüşlerini içeren videosu  izleyicilere  sunuldu. 

Soru ve katkıların alınması sonrası Dr. Mübeccel İlhan panele katılan meslektaşlarına teşekkür etti ve şiddet karşısında  birlik çağrısında bulundu.

Bu haber 384 kez okunmuştur.