Şehir Hastaneleri Ne Getiriyor? Ne Götürüyor? paneli yapıldı.

22.03.2019
14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında Şehir Hastaneleri Ne Getiriyor? Ne Götürüyor? başlıklı panel 15 Mart 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda yapıldı. 

Moderatörlüğünü İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök' ün yaptığı panele TTB önceki dönem Merkez Konseyi Başkanlarından Dr. Bayazıt İlhan  ve Manisa eski Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan moderatör Dr. Fatih Sürenkök şehir hastaneleri konusunda kısa bir bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Dr. Bayazıd İlhan Şehir Hastanelerinin gündeme geliş ve uygulanma süreçlerini, TTB’nin bu konuda verdiği mücadeleden söz etti. Konuyu  finansal problemler, vatandaşın yaşayacağı sıkıntılar,  hekim emeği ve hekim hakları açısından analiz ederek faaliyete geçen şehir hastanelerinde ortaya çıkan sorunlardan örnekler verdi. Dr. Tur Yıldız Biçer ise konuşmasında Şehir Hastaneleri yasalaşma sürecinde TBMM de yaptığı çalışmalardan kesitler sundu. Kanuna olumlu  oy veren bir kısım iktidar  milletvekilinin Şehir Hastaneleri gerçeğini yeterince kavrayamadıklarından söz etti. Panelin son bölümünde izleyicilerin soru ve katkılarına yer verildi. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz panele katılan Dr.Bayazıt İlhan ve Dr. Tur Yıldız Biçer'e teşekkür etti.

Bu haber 246 kez okunmuştur.