14 Mart Tıp Bayramı Resmi Töreni ve Meslekte 40. yılını dolduran hekimler plaket töreni

21.03.2019

İzmir Tabip Odası, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı Resmi töreni 14 Mart 2019 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, 14 Martın tarihteki öneminden söz ettikten sonra, hekimlerin her zaman ülke sorunlarına duyarlı; her zaman bilimden, aydınlanmadan, laiklikten; her zaman bağımsızlıktan, barıştan ve özgürlükten yana olduğunu, hiçbir şeye sessiz kalmadığını, bulaşıcı hastalıklara karşı nefer, deprem mağdurlarına şifa olduğunu, doğanın talanına, nükleer santrallere karşı durduklarını, her zaman iyi hekimlik ve insan haklarından yana olduklarını, etik ve deontolojik değerleri korumaktan vazgeçmediklerini, sağlıkta yaşanan sorun ve yetersizliklerin ülkedeki yönetim anlayışından, önceliklerinden, tercihlerinden ayrı düşünülemeyeceğini dile getirdi. Tıbbiyelilerin emperyalist işgale karşı direnme iradesini ortaya koymalarının 100. yıl dönümü olan bu 14 Mart Tıp Bayramı’nın her zamankinden daha anlamlı olduğunu, bu nedenle her zamankinden daha canlı, daha heyecanlı, daha coşkulu olduklarını ve bütün haftaya yayılan etkinliklerle hekimlerle bir araya gelmeyi, sağlıktaki sorunları tartışmayı hedeflediklerini belirtti.

Prof.Dr. Funda Barlık Obuz'un Konuşma Metni için tıklayınız...

Daha sonra Hekimlik mesleğinde 40. Yılını dolduran 1979 yılı mezunu hekimlere Onur Belgesi ve Plaket Töreni’ne geçildi. Sırayla sahneye davet edilen hekimler törene katılan kurum temsilcilerinden belge ve plaketlerini aldılar. 

40. yıl plaketlerinin verilmesinin ardından 14 Mart Tıp Bayramı haftası kapsamında yapılan masa tenisi, satranç turnuvalarında dereceye giren takımlara madalya ve kupa verildi. 

Tören, toplu fotoğraf çekimlerinden sonra sona erdi.

Bu haber 647 kez okunmuştur.