Hekim Meclisi Mart Ayı toplantısı yapıldı

21.03.2019

Hekim Meclisi aylık olağan toplantısı 47 meslektaşımızın katılımı ile 07.03.2019 tarihinde İzmir Tabip Odası’nda gerçekleşti.

Açılış konuşması ardından İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, 14 Mart Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Panel, konser, tiyatro, balo, sergi, sinema gibi 18 etkinlik yapılacağından bahsederek üyeleri bu etkinliklere davet etti.

Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, 14 Mart’ın 100. Yılı nedeniyle, 1827 Modern Tıp Eğitiminin başlangıcından 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da Haydarpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin işgali protesto amacıyla yaptıkları eylemlere kadar süreci aktararak tarihe saygıyla tanıklık etmemizi sağladı. 

Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı komisyonu adına Dr. Yasemin Öz Akdöl, “Kadının Tıpla İmtihanı” adlı sunumuyla, kadının tıp tarihindeki yerini ve mücadelesini aktardı. 

İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği komisyonu adına Dr. Hakan Toksöz, güncel sorunlar ve komisyon çalışmaları ve İzmir İşçi Sağlığı Meclisi girişimi hakkında bilgi verdi.

 Dr. Ergün Demir, “Genel Sağlık Sigortası Fon Gelir-Gider Dengesine Toplu Bakış” isimli sunumunda Genel sağlık sigortasından sağlanan ve sağlık hizmetleri dışında başka bir amaçla kullanılmaması gereken genel sağlık sigortası fonunun yasaya aykırı olarak sosyal sigorta fonu açıklarını kapatmak için kullanıldığının tespit edildiğini beyan etti ve önerilerini aktardı. 

Toplantı, katılımcıların gündemle ilgili görüş ve önerileri de alınarak 04.04.2019 tarihinde toplanmak üzere sona erdi.

Saygılarımızla.



Dr. Yıldıray Orhon
Divan Kurulu adına


Toplantı Tutanağı için tıklayınız...

Bu haber 273 kez okunmuştur.