26.12.2018 tarihli Halk Sağlığı Komisyonu Tutanağı

07.03.2019

Toplantı Tarihi : 26.12.2018
Toplantıya katılan Hekimler : Dr.Meltem Çiçeklioğlu, Dr.Feride Aksu Tanık, Dr.Meral Türk, Dr.Şafak Taner, Dr.Kevser Durmuş, Dr.Nergis Başer, Dr.Alper Büyükakkuş, 
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE ALINAN KARARLAR
1. Mustafa Kemal Coşkun'un katılımı ile yapılacak bir eğitim planlaması konuşuldu.
2. Ayın toplantılarına Ocak ayında "Gıda Güvenliği" konusu ile devam edilmesi kararlaştırıldı. Bülent Şık ile görüşüldü. Şubat ayında aranacak. Yönetim Kurulu da onayladı.
3. Toplum ve Hekim okumalarına 2018 1. ve 2. sayıları ile başlanmasına karar verildi. Okunacak makaleler paylaşıldı. "Başlangıcından Çağımıza Dinin İnsanlığa Getirisi Götürüsü Bir Tarihçesi Denemesi" Şafak Taner, "Türkiye'de Din ve Siyasal Alan" Alper Büyükakkuş, "AKP İslam Faşizm ve Kadınlar" Meltem Çiçeklioğlu, "Toplumsal Eşitsizliğin Kesişme Noktaları: Ayrımcılık" Feride Aksu Tanık, "Kutsal Şeylerin Materyal Ekonomisi: Helal Tıbbi Tüketim" Nergis Başer, "Kadın ve Din Bağlamında Türkiye'de AP Hizmetleri" Kevser Durmuş, "Kadın Genital Mutilasyonu" Sera Şimşek, "Hastanelerde Manevi Destek Uygulamaları ve Yasal Dayanakları" Meral Türk tarafından anlatılacaktır.
4. Bir sonraki toplantı 9 Ocak'ta yapılacaktır. Güz okulu geri bildirimleri değerlendirilecektir.      
Bu haber 142 kez okunmuştur.