Yitik Ozanlar belgesel sunumu ve İzmir Tabip Odası Halk Müziği Topluluğu dinletisi gerçekleştirildi.

26.02.2019

22 Şubat 2019 tarihinde İzmir Tabip Odası Orhan Süren Konferans Salonu'nda "Yitik Ozanlar" belgesel sunumu ve İzmir Tabip Odası Halk Müziği Topluluğu dinletisi gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini Ahmet Gülümser'in yaptığı ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümü öğretim görevlisi Hüseyin Koçak tarafından sunulan "Yitik Ozanlar" belgeseli hekimler tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Dr.Nergül Çördük, ozanlık geleneğinin edebiyatımızdaki yerine ve yüzyıllardır devam eden bu geleneğin yitip gitmemesi için belgelendirmelerin önemine vurgu yaparken, Ege bölgesinde yaşayan ozanları bir belgesel ile bizlerle buluşturdukları için belgeseli hazırlayanlara teşekkür etti.

"Âşıklık ve halk ozanlığı Anadolu’da toplumun öncüsü olmuş bir gelenek, halka mal olmuş bir kültürdür. Yaşamını halkla birlikte idame ettiren ozan, sazıyla sözüyle halkın sesidir ” diyen  Hüseyin Koçak belgeselin hekimlerle buluşmasına olanak sağladığı için İzmir Tabip Odası yönetimine  teşekkür etti.

Etkinliğe Ege bölgesinde yaşayan ozanlardan  Ali Kazan, Aslan Kaya, ve Fevzi Önder'de katıldı.

Ekim 2018'de çalışmalarına başlayan, şefliğini Hüseyin Koçak'ın yaptığı İzmir Tabip Odası Halk Müziği topluluğunun seslendirdiği türkülerin ardından etkinlik sona erdi. 

Bu haber 807 kez okunmuştur.