Hekim Meclisi toplantısı 10 Ocak 2019 Perşembe günü yapıldı

12.01.2019

Hekim Meclisi 10 Ocak 2019 Perşembe günü 48 meslektaşımızın katılımıyla toplandı.

Toplantıda özetle;

1. Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Sağlıkta Şiddet Çalışma Grubu” oluşturulmasına yönelik Çalıştay süreci hakkında bilgi verdi. Özel olarak sağlık alanında şiddetin önlenmesi konusunda sistematik bir yaklaşım yapılmasının uygun olacağının düşünüldüğünü belirterek, üyelerimizin katkısı ile bu süreçte üç aşamalı bir davranış ve yaklaşım algoritması çıkarılabileceğini ifade etti: 1.Şiddet öncesi, 2.Şiddet sırasında, 3.Şiddet sonrası yapılması gerekenler.

2. 7146 sayılı Torba Yasa uyarınca 1.1.2019 tarihinden itibaren emekli hekimlere yapılacak ilave ödemelere ilişkin hukuksal ve uygulama sorunları hakkında Av. Mithat Kara’nın sunumu sonrasında konu tartışıldı. Esas olarak iki yönden “eşitlik ilkesi”ne aykırı olduğu dile getirildi: 1. SGK bağlantılı çalışan hekimlere ödeme yapılmaması, 2. Bu yasadan Emekli Sandığı dışındaki emeklilerin yararlanamaması. Karşı çıkış noktamızın, “eşitlik ilkesine aykırılık” olması gerektiği konusunda görüş birliği oluştu. Mağduriyet üzerinden Anayasa Mahkemesi’ne bireysel dava açılabileceği, Oda Hukuk Birimi’nden bu konuda yardım alınabileceği dile getirildi.

3. Türk Tabipleri Birliği (TTB) geçen dönem Merkez Konseyi üyelerinin yargılanmaları sürecine ilişkin bilgilendirmeyi, Oda Genel Sekreterimiz Dr. Lütfi Çamlı yaptı ve yargılanan arkadaşlarımıza gösterilen yoğun destek için İzmir’li meslektaşlarımıza teşekkür etti. 

4. Özel muayenehane hekimlerinin yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Oda Yönetimi tarafından, çok kısa süre içerisinde ilgili meslektaşlarımızla bir toplantı yapılarak daha ayrıntılı değerlendirileceği bilgisi verildi.

5. Çevre Komisyonu Başkanı Dr. Ahmet Soysal, İzmir’in çevre sorunları, komisyon çalışmaları ve   önümüzdeki günlerde dahil olmamız gereken etkinliklerle ilgili bilgi vererek, tüm üyelerimizi Çevre Komisyonu çalışmalarına katılmaya, İzmir’in çevre sorunlarına duyarlı olmaya davet etti.

6. Gelecek toplantımız 7 Şubat 2019 Perşembe günü yapılacaktır.

Geniş özet şeklindeki toplantı tutanakları daha sonra paylaşılacaktır.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla…

Divan Kurulu

Bu haber 355 kez okunmuştur.