15.10.2018 Emekli Hekimler Komisyon Tutanağı

08.01.2019

15.Kasım.2018

Tabip Odası Başkanlığı'na

                                    İZMİR

 

 

 

 

13-14-Ekim-2018 tarihinde Manisa Tabip Odası tarafından düzenlenen Emekli Hekim Kol toplantısına Emekli hekimleri temsilen Dr.Aysel Gürsoy ile katıldık.

 

 Saat 14.00de Manisa Tabip Odasında Başkan ve üyeler tarafından karşılandık.

 

Emekli Hekim Kol Başkanı Dr.Erdinç Köksal'ın sunumunu dinledik. Dr.Birsen Avcıoğlu ve ekibinin çalışmaları ile başlatılan Emekli Hekim maaş artışı ile ilgili çıkan yasayı tartıştık. Maaş artışının Bağkur ve SSK emeklisi hekimlere de yansıtılması için çalışmaya karar verildi. Ayrıca çalışan emekli hekimlerinde maaş artışından yararlanabilmesi için hukuki işlemler başlatıldı. (Daha önce aynı yasa emekli hekimler için çıkartılmış. Önceleri çalışan emekli avukatlar mahkemeye başvurmuş ve kazanmışlar. Önümüzde örnek dava olduğu için aynı yasadan faydalanma hakkımız olduğu söylendi.)

 

Gündemin 2nci maddesi emekli hekimlere yönelik sosyal destek alanlarından (huzur evleri, yaşam evleri, gündüz aktivite merkezleri) oluşturulmasının önemi ve çalışmalar konuşuldu.

 

3ncü madde İzmir Tabip Odası Emekli Hekim Komisyonu Dr.Birsen Avcıoğlu tarafından (Çınarlar ve Filizler buluşuyor) projesinin uygulamalarının anlatılması idi.

 

4ncü madde Emekli Hekim sorunlarının tüm hekimlerin sorunu olduğunun anlatılmasına yönelik plan üzerinde çalışıldı.

 

5nci madde yukarıda yazılan sorunlar ve çözümlerinin devamı için Aydın Tabip Odasında yapılması kararlaştırıldı.

 

Toplantıya Manisa Milletvekili Özgür Özel'de katıldı. Sorunlarımızın Mecliste takibi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Her türlü yardıma ve yol göstermeye söz verdi.

 

Toplantı sonunda Manisa Tabip Odasının Sağlıkta Şiddet kampanyasına imza vermek üzere Milletvekili Özgür Özel ile birlikte meydana gidildi.

 

Yavaş ve kısmide olsa sorunlarımızın birlikte oldukça çözüleceği inancımız birkez daha artmış olarak toplantıdan ayrıldık.

 

Manisa Tabip Odası Başkanı ve yönetiminin bizleri deontolojiye uygun biçimde ağırlamasından onur duyduk.

 

İzmir Tabip Odası Emekli Hekim Komisyonundaki çalışmalara sosyal sorumlulukla devam etmek isteriz.

 

                                                                                                                                             Dr.Fatma Hikmet Yurttaş

 

Bu haber 216 kez okunmuştur.