TTB Merkez Konseyi Üyelerinin Yanındayız!

13.12.2018

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” Dediği İçin Yargılanmaya Başlanacak TTB Merkez Konseyi Üyelerinin Yanındayız

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında açılan dava ile ilgili olarak  Türk Tabipleri Birliği ile dayanışmaya ve 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi’ne çağıran  basın açıklaması 13 Aralık 2018'de İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından odamızda gerçekleştirildi.

Çok sayıda hekimin katıldığı açıklamaya İzmir Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu,  SES İzmir Şube, TİHV İzmir Temsilciliği destek verdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, yaptığı açılış konuşmasında TTB' nin her dönemde evrensel hekimlik değerlerini savunmasından dolayı davalara maruz kaldığını, TTB'nin yaşamı savunmaya devam edeceğini barıştan yana tavrını sürdüreceğini açıkladı.

Daha sonra söz alan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel İlhan TTB Eski başkanlarından Prof. Dr. Gencay Gürsoy ve Prof Dr. Özdemir Aktan'a, "Bu suça ortak olmayacağız." bildirisini  imzalamaları nedeniyle verilen hapis cezalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Basın bildirisini okuyan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, "Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması için yargılanmaya başlayacak TTB Merkez Konseyi üyelerinin Yanındayız. dedi

Daha sonra söz alan İzmir Barosu Başkanı Av.Özkan Yücel, SES Eş Başkanı Dr. Fatih Sürenkök, TİHV İzmir Temsilcisi Coşkun Üsterci ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın barışı ve yaşamı savunan TTB'nin yargılanamayacağını, TTB'nin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası

Basın Açıklaması tam metni için tıklayınız...

13 Aralık 2018 Basın Açıklaması from İzmir Tabip Odası on Vimeo.

Bu haber 273 kez okunmuştur.