Dr. Ali Özyurt'un, İmza günü ve söyleşisi yapıldı

08.12.2018

Dr. Ali Özyurt'un Söz Uçar Yazı Kalır isimli kitabıyla ilgili olarak düzenlenen  imza günü ve söyleşi  7 Aralık 2018 tarihinde Odamız da gerçekleştirildi.

Açılış konuşması yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Dr. Ali Özyurt hakkında kısa bir bilgi sundu.

Dr. Ali Özyurt sunumunda yazma amacını şöyle açıkladı; “Kendimi en özgür hissettiğim alan olarak notlar almaya ve bir şeyler yazmaya başladığımda, Andre Gide'in  “Yazmak zamanın ve ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır” cümlesini henüz bir yerlerde okumamıştım. Şimdi ise Gide'in  söyleyen ne kadar doğru söylemiş, iyi ki bir şeyler yazmışım diyorum. Yazdıklarım bir roman ya da öykü özelliği taşımıyor. Buna bağlı olarak belli bir kurgusu yada kronolojik bir akışı da yok. Hatta kopuk kopuk oldukları bile söylenebilir. Ancak ortaya cıkan bir şey var: Duygu ve düşüncelerim. İşte şimdi zamanın elinden bir şeyler kurtarmak adına bütün bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.” 

Dr. Ali Özyurt sunumunun ilk bölümünde yaşamından ve 30 yıllık meslek hayatından anıları, ikinci bölümde ise, Taksim Gezi Parkı Direnişinin son iki günündeki gözlemlerini ve anılarını izleyenlerle paylaştı. 

İzleyenlerin soru ve katkılarının ardından İzmir Tabip Odası TTB Büyük Kongre Delegesi Dr. Ali Ağzıtemiz sunumu için  Dr. Ali Özyurt'a teşekkürlerini iletti.

Dr. Ali Özyurt sunumun sonunda gelirleri İstanbul Tabip Odası Eğitim Bursu fonuna bağışlanacak olan Söz Uçar Yazı Kalır kitabını katılanlar için imzaladı.

Bu haber 434 kez okunmuştur.