İleri Düzey Fotoğraf Eğitimi

29.11.2018

EĞİTİM PROGRAMI


1.HAFTA : 

Sokak Fotoğrafçılığı ve Sokağın Anlatımsal Dili: Sokak fotoğrafı ve sokak fotoğrafçılığının önemli ipuçları üzerinde durulup insan – mekân ilişkileri üzerinden eser yorumlamaları yapılacak ve Sokak fotoğrafçılığının alt türleri ve sokağın anlatımsal dili üzerinde durulacaktır. 

Doğru ve Estetik Fotoğraf Çekerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar: Fotoğrafa doğru bakış açısı ile yaklaşmak ve ortaya çıkacak ürünü estetize edecek kriterler üzerinde durulacaktır.
 
1. UYGULAMA: Sokak Fotoğrafı ve Sokağın Anlatımsal dili üzerine uygulama ve
Fotoğraf çekmek ile yapmak arasındaki farklar üzerinden bir fotoğrafın çekim aşamasında oluşturulması.


2. HAFTA:

Panorama Çekim Tekniği: Panorama fotoğraf nedir? Ve özellikleri nelerdir? (Panorama fotoğrafta kompozisyon, çekim ayarları ve netleme). Panorama fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gereken özellikler ve ipuçları. Elde edilen panorama fotoğrafları fotoğraf işleme programlarında ve diğer özel panorama programlarında birleştirme uygulaması. Elde edilen panoramalardan farklı bir anlatım yolu olarak Polar-Panorama elde etme ve uygulama. 

Portre Fotoğrafçılığı: Portre fotoğrafçılığı, portre fotoğrafının türleri ve çeşitleri, portrede fon seçimi ve özellikleri, Mekânsal portre ve özellikleri, portre fotoğrafçılığında ışık kullanımı ve Portre fotoğrafçılığında objektif tercihi 

Mimari Fotoğraf: Fotoğraf sanatında mimari fotoğrafçılık nedir ve hangi tür fotoğraflar mimari fotoğraf kategorisine girerler. Mimari fotoğrafın alt dalları ve içeriği üzerinde durulacaktır.
2. UYGULAMA:
- Portre fotoğrafı ve mekânsal portre fotoğrafı nasıl çekilir?
- Panorama fotoğrafı nasıl çekilir?
- Mimari fotoğraf nasıl çekilir?


3.HAFTA: 

Gece Fotoğraf Çekim tekniği: Gece fotoğrafçılığı nedir ve gece fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir? Gece fotoğrafçılığının ipuçları nelerdir? Ve çekim ayarları nasıl yapılır? Gece fotoğrafçılığında doğru lens (objektif) seçiminin yapılması.

Pan Çekim tekniği – Zoom In – Out Çekim Tekniği: Fotoğraf çekiminde sadeleştirmeye gitmek, yeni ve etkili bir anlatım dili oluşturmak için pan – zoom in zoom out çekim tekniklerinden faydalanılır. Diyafram ve enstantane arasındaki ilişki kavramından yola çıkarak bu tekniklerin ipuçları üzerinde durulup çekim tekniği üzerinde durulacaktır. 

Stop Motion – Time Lapse: Fotoğraf çekim tekniklerinden biri olan stop motion ve time lapse’e fotoğrafik bakış açısı ile yaklaşma ve çekim tekniklerinin detayları üzerinde durulup örnek videolar üzerinden bu iki tekniğin arasındaki ayırım irdelenerek nasıl elde edildikleri üzerinde durulacaktır. Bu iki teknikle elde edilen fotoğrafların birleştirilmesi ve birleştirilirken dikkat edilmesi gereken unsurlara değinilecek ve örnek time lapse ve stop motionlar oluşturulacaktır.

3. UYGULAMA:
- Gece fotoğrafı ve çekim tekniği üzerinden uygulamalı anlatım
- Pan çekim tekniği ve uygulaması
- Zoom In – Zoom Out çekim tekniği ve uygulaması
- Stop Motion ve Time Lapse fotoğraf çekim tekniği ve uygulamasının yapılması


4.HAFTA:  Fotoğraf Gösterisi Hazırlama ve Programların Kullanımı
         Photoshop Programı ile Temel Olarak Fotoğraf Düzenleme…

Sunum hazırlama programlarının kullanımı
Müzik, ses, efekt vs. eklenmesi
Sunumun izlenmesi ve değerlendirilmesi
Photoshop programında fotoğraf düzenleme ve düzenleme kriterleri

4. UYGULAMA: Sunum hazırlama ve fotoğraf düzenleme eğitimini programlar üzerinden dersimizde uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Bu haber 218 kez okunmuştur.