Modern Düşüncenin Üç Delisi: Marx- Nietzsche -Freud konulu seminerin tanıtımı yapıldı

27.11.2018
Modern Düşüncenin Üç Delisi: Marx- Nietzsche -Freud konulu seminerin tanıtımı Dr. Doğan Emrah Zıraman tarafından 26-11-2018 de odamız konferans salonunda gerçekleştirildi..
Tanıtımın açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Köse yaptı. Daha sonra tantımı yapan Dr. Doğan Emrah Zıraman Marx, Nietzsche, Freud' un  19. yüzyıl ve 20. yüzyıl başlarını kapsayan ve esas olarak Avrupa merkezli çalkantılı yıllarda içinde yaşadıkları toplum ve insanlığa gözlerini dikerek onu anlamaya, değiştirmeye veya daha ileri gidip reddetmeye çalışmış üç büyük modern düşünür olduğunu ifade etti. Biribirini pek çok yerde keskin biçimde dışlalamalarına rağmen bu üç düşünürü göz ardı eden entelektüel bir faaliyetin pek düşünülemeceğini söyledi. 
Günümüzdeki pek çok olguya dair düşünmek için bir ilk basamak aranıyorsa, bu üç düşünürün delilik sınırlarına bakmanın pek çok bakımdan faydalı olacağını sözlerine ekledi. Vereceği seminerin küçük bir özetini sunan Dr. Doğan Emrah Zıraman öncelikle bu üç düşünürün tarihsel ve entelektüel çevrelerinden bahsetti. Daha sonra her birini etkileyen ve onların etkiledikleri konulardan örnekler verdi. 
Tanıtımın son bölümünde izleyicilerin sorularını yanıtlanmasının ardından Dr. Doğan Emrah Zıraman' a sunumu için İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı teşekkür etti.

 Seminer Süresi: 4 Hafta (2’şer saat)

Seminer Programı: 

1. Hafta: Marx, Nietzsche, Freud’un tarihsel ve entelektüel çevreleri
2. Hafta: Marx: Dünyayı değiştirmenin filozofu 
3. Hafta: Nietzsche: Aşırılığın peygamberi. 
4. Hafta: Freud: İnsan kendinin kurdudur.
Katılmak isteyenler odamıza kayıt için başvurabilir.

Bu haber 684 kez okunmuştur.