Dr. Aynur Dağdemir’i saygıyla anıyoruz

19.11.2018

19 Kasım 2015 tarihinde, Samsun’da görev yaptığı hastanede, sekreterini eski eşinin şiddetinden korumak isterken öldürülen Dr. Aynur Dağdemir, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Samsun Tabip Odası’nca anıldı.

Etkinliklere TTB Merkez Konseyi ve TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu adına Dr. Mübetcel İlhan, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Dr. Aynur Dağdemir’in ve yine Samsun’da katledilen Dr. Kamil Furtun’un aileleri ile çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Heyet, ilk olarak Dr. Aynur Dağdemir’in mezarı başında gerçekleştirilen anmanın ardından Dr. Kamil Furtun’un mezarını da ziyaret etti.

Daha sonra Anadolu Hastanesi’ne geçen heyet, burada Hastane Başhekimi Ersen Hürmüzlü’nün de katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Mübetcel İlhan, 15 Kasım 2018 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Sağlık Torba Yasası’na da değinerek, halen sağlıkta şiddetle ilgili caydırıcı hiçbir önlem alınmamış olmasına tepki gösterdi. İlhan, “Ama biz herşeye rağmen mesleğimizin onurunu, kadınlarımızın haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Kaybettiğimiz meslektaşlarımıza ancak bu şekilde borcumuzu ödeyebiliriz” diye konuştu.

Basın Açıklaması Metni için tıklayınız...

Bu haber 162 kez okunmuştur.