İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi ilk toplantısını yaptı.

13.11.2018

Yürürlüğe giren yeni Hekim Meclisi  tüzüğü gereğince yapılan seçimlerde temsilci olan meslektaşlarımızın katıldığı ilk toplantı, 12 Kasım 2018 tarihinde  tanışma kokteyliyle başladı.

Kokteylin ardından Hekim Meclisi Yürütme kurulu adına Dr. Ahmet Etit, seçim süreci hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Hekim Meclisi toplantısını açmak üzere geçici divan için en yaşlı üye olarak Prof.Dr. Türkan Süren ve  en genç üye olarak Dr. Enis Yiğitaslan görev aldı.

Prof.Dr.Türkan Süren konuşmasında hekim meclisi öneminden söz etti ve hekim meclisinde olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Açılış konuşmasını yapmak üzere İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Funda Barlık Obuz' u kürsüye davet etti.

Prof.Dr. Funda Barlık Obuz,  Hekim Meclisini ve komisyonları daha işler hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Birimlerdeki genç hekimlerin İzmir Tabip Odası etkinliklerine katılmasının önemini belirtti.

Prof.Dr. Obuz, önceki dönem yaptıkları çalışmalardan dolayı Hekim Meclisi Divanı adına Divan Başkanı Dr. Kemal Özbek' e bir teşekkür plaketi verdi.

Hekim Meclisi Divanını oluşturmak  için adaylar oylamaya sunuldu ve yapılan açık oylama sonucunda, Dr. Yıldıray Orhon, Dr. Ceylan Özkan ve Dr. Selin Demet Mızrak Hekim Meclisi Divanına seçildiler.

Yeni Divana seçilen Dr. Yıldıray Orhon yaptığı konuşmada mesleğimizle ilgili çalışma yapmak için en doğru yerin hekim meclisi olduğunu ifade etti.

Dr. Yıldıray Orhon, öneri üzerine  tüzüğün 3 ve 6. maddelere ek yapılmasının oylanmasını istedi. Yapılan oylama sonucunda yeni tüzüğe aşağıdaki maddelerin eklenmesi  kabul edildi.

1. Daha önceki dönemlerde görev yapan Hekim Meclisi Divan Başkanlarının da doğal üyeler kapsamına alınması

2. İlimizde bulunan her tıp fakültesi veya eğitim hastanesi üye sayısına bakılmadan bir temsilci seçilmesi

Ankara' da Şiddet ile ilgili Torba Yasa eylemleri hakkında Dr. Behiye Mungan ve Dr. Halil Hüseyin Çağatay meclise bilgi verdi.

Temsilcilerin karşılıklı görüşlerinin ardından, Divan adına Dr. Yıldıray Orhon bir dahaki hekim meclisi toplantısının 10 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılacağını belirterek toplantıya katılanlara teşekkür etti.


/p>
Bu haber 718 kez okunmuştur.