Aile Hekimlerine uygulanan baskı ve mobbing protesto edildi.

09.11.2018

İzmir'de aile hekimlerine uygulanan baskı ve mobbing 9 Kasım 2018 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekcileri Sendikası İzmir Şube ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası İzmir Şubesinin ortak düzenlediği basın açıklaması ile protesto edildi.

On dört  farklı ilden aile hekimliği örgütleri temsilcilerinin de katıldığı  etkinlikte ilk sözü alan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı son dönemde hekimlere yönelik artan baskılardan ve şu anda TBMM'de görüşülen torba yasadan bahsederek antidemokratik düzenlemelerden derhal vazgeçilmesini istedi. Meslektaşına mobbing uygulayan sağlık müdürlüğü yöneticilerini uyararak bu durumun devam etmesi durumunda İzmir Tabip Odası olarak etik, deontolojik ve yasal süreçleri başlatacaklarını ifade etti.  

Daha sonra söz alan Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Filiz Ünal görüşülen torba yasada aile hekimlerinin izinleri ile ilgili de kabul edilemez maddeler bulunduğunu belirtti. “Bu yasaların çıkması ve hekimlerin de buna ses çıkarmaması için bizlere mobbing uygulanıyor." dedi. Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Murat Bolat ise yaptığı konuşmada "Buradaki sorun sadece kişiler özelinde uygulanan baskı ve mobbing değildir. Aile hekimlerini yola getirme çalışmasıdır. Bizi sokmak istedikleri kalıba uymayacağız.” açıklamasında bulundu.

İzmir Aile Hekimleri Derneği ve diğer illerden gelen aile hekimliği örgütleri adına kısa konuşmaların ardından İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel ortak basın açıklamasını okudu. Okunan basın açıklaması sonrası toplantı sona erdi.

Basın Açıklaması için tıklayınız...

Bu haber 395 kez okunmuştur.