Hekimler Kandırmaca Değil Haklarını İstiyor! Nöbetine Çağrımızdır

01.11.2018

AKP’nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesinin de içinde yer aldığı “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler Komisyonunda bugün görüşülmeye başlanıyor.

Her ne kadar “Sağlıkta Şiddet Yasası” olarak sunulmaya çalışılsa da yapılan düzenlemenin Türk Tabipleri Birliği’nin yıllardır ısrarla önerdiği Sağlıkta Şiddet Yasası Teklifi ile ilgisi yoktur ve bu haliyle sağlıkta şiddeti önlemekten tamamıyla uzaktır. Teklifte yer alan bazı düzenlemeler en antidemokratik yönetimlerde bile rastlanmayacak türden uygulamalar getirmektedir.

Türk Tabipleri Birliği kanun teklifinin tüm maddelerine karşı ve   “Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı” talepli  “Hekimler kandırmaca değil, haklarını istiyor " nöbetlerine başlama kararı almıştır.

İzmir Tabip Odası bu amaçla 2 Kasım 2018 tarihinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 18.00 -19.00 arasında “Hekimler kandırmaca değil, haklarını istiyor " nöbet etkinliği düzenlemiştir. Tüm sağlık çalışanlarını etkinliğimize bekliyoruz.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 165 kez okunmuştur.