İl Sağlık Müdürlüğü yetkileriyle E-Nabız toplantısı yapıldı.

16.10.2018

Sağlık Bakanlığının  tüm özel hekimlerin e- nabız sistemine anlık veri göndermeleri konusundaki yazısı üzerine 16 Ekim 2018 tarihinde İzmir  Tabip Odasında,  İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile özel hekimlerin katıldığı bir  toplantı yapıldı.

Toplantıya, İzmir  Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. N. Seha Yüksel,  TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel İlhan,  özel hekimlik komisyonu üyeleri ve hekim meclisi üyeleri  çok sayıda hekim ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldılar. 

İzmir  Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı yaptığı açılış konuşmasında İzmir Tabip Odası olarak hekimlerin sorunlarının çözümünde İl Sağlık Müdürlüğü ile eş güdümlü çalışmaktan memnun olduklarını belirtti.

Daha sonra söz alan  hekimler muayene ettikleri hastaların kişisel verilerinin  paylaşılması konusundaki kaygılarını dile getirerek uygulamada yaşanabilecek sorunlar açısından görüşlerini açıkladılar.

İl Sağlık müdürlüğü yetkilileri ise e-nabız sistemi,  sisteme giriş ve paylaşılacak veriler konusunda bilgi verdiler.

Paylaşılan bilgilerin ülkenin sağlık politikalarının oluşturulmasında katkı sağlayacağını, ancak hekimlerin ilettiği soru ve kaygıları bakanlık yetkililerine aktaracaklarını ifade ettiler.

Toplantının son bölümünde söz alan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel İlhan, Sağlık Bakanlığının bir yönetmelik hazırlarken ilgili meslek örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almamasından yakındı.

İl sağlık Müdürlüğü ile ortak yapılan toplantıların sorunların çözümünde önemli bir adım olduğu belirtilerek toplantıların tekrar edilmesi dilekleriyle  toplantıya son verildi.

İzmir Tabip Odası

Bu haber 231 kez okunmuştur.