Sağlıkta Şiddet Yasasıni İstiyoruz! Hemen Şimdi!

09.10.2018

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısının bir an önce yasalaşması için 4 Ekim 2018 Perşembe günü TBMM’de siyasi partilerin Grup Başkanvekilleriyle görüşmelerde bulundu. 17 Ekim 2018 günü de tüm tabip odası başkanları ile “Türk Tabipleri Birliği’nin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi”ni kamuoyuyla paylaşmak; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere saat 10.00’da TTB’de buluşacağını açıkladı. Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları bugünden itibaren Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısının gündeme alınması için bir eylem programını başlattı.

Eylem ve etkinlikler tüm Türkiye’de Dr. Fikret Hacıosman’ın ölümüne yol açan saldırının birinci haftası olan 9 Ekim 2018 Salı günü saat 12.30’da başlatıldı. 

İzmir Tabip Odası bu etkinlikler kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İKÇ Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Medicalpark İzmir Hastanesi bahçelerinde hekim ve hasta yakınlarıyla buluşma gerçekleştirdi. Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının anısına saygı duruşunda bulunuldu. Yapılan konuşmalarda sağlıkta şiddet yasa tasarısının biran önce yasalaşması istendi. Bu konuda TBMM üzerine düşen görevi yerine getirmesi talep edildi.

 “Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı”nın yasalaşması için etkinliklerin devam edeceği, “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemleri yapılacağı ifade edildi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu   

---

-- -

Bu haber 216 kez okunmuştur.