Yetkilileri Harekete Geçirmek İçin Daha Kaç Can Vermemiz Beklenmektedir?

03.10.2018


Psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman 2 Ekim 2018 günü  İstanbul’da, çalıştığı özel hastanede, eski hastası olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Meslektaşımızın yakınlarına ve bütün hekim kitlesine baş sağlığı diliyoruz.

Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir.


Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 3 Ekim 2018 günü tüm Türkiye’de, yetkililerin, kamuoyunun dikkatini çekmek ve sağlıkta şiddete karşı mücadelede kamuoyunun desteğini sağlamak amacı ile ortak protesto eylemleri yapıldı.

İzmir’deki basın açıklaması Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Açıklamaya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Fatih Sürenkök, Dr. Firdevs Uysal ve Dr. Nuri Seha Yüksel katıldılar. Dr. Lütfi Çamlı’nın açılış konuşması sonrasında basın açıklamasını Prof. Dr. Funda Barlık Obuz okudu. Obuz konuşmasında “Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık göz ardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur.” dedi.

Daha sonra Türk Tabipleri Birliği (TTB) bir önceki başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Böke, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Eşbaşkanı Dr. Fatih Sürenkök birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önünde sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.

Basın açıklaması tam metni için tıklayınız...

İzmir tabip Odası Yönetim Kurulu


Bu haber 410 kez okunmuştur.