Basın Açıklamasına Çağrı!

02.10.2018

Bugün saat 12.30’da psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman İstanbul’da, çalıştığı özel hastanede, eski hastası olduğu iddia edilen kişinin saldırısı sonucu ne yazık ki yaşamını kaybetti.

Ülkemizdeki sağlık ortamının her an yeni ölümlere gebe olduğunu söylemiş, yetkilileri şiddeti artıran koşulları düzeltmeye, önleyici ve caydırıcı etkili tedbirler almaya, hastanelerde güvenlik önlemlerini artırmaya, şiddet ile ilgili yasal düzenleme talebimizi dikkate almaya çağırmıştık.

Bugün karşılaştığımız saldırıyla bir kez daha açığa çıkan hastanelerdeki güvenlik önlemlerinin yetersizliği artık göz ardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorundur. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliği görece basit önlemlerle bile engellenemeyen şiddet olaylarına karşı tahammüllerini kaybetmiştir.  

Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca girebilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesini toplumsal bir sorun olarak ele almalı; bireysel silahlanma, silah bulundurma ve taşıma zaman kaybetmeden kontrol altına alınmalıdır.   

İzmir Tabip Odası olarak bütün meslektaşlarımızı bugün yaşadığımız saldırıyı kınamak, hızını hiç bir şekilde kaybetmeyen sağlıkta şiddet sorununa bir kez daha dikkat çekmek, yetkililerin gerekli önlemleri almasını talep etmek üzere yarın, 3 Ekim 2018 günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanında toplanmaya ve basın açıklaması yapmaya çağırıyoruz.

YETER ARTIK! SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN!

İZMİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

Bu haber 1387 kez okunmuştur.