Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinden ortak basın açıklaması; Fiili Hizmet Zammı yasasını bu haliyle kabul etmiyoruz.

20.09.2018

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, 20 Eylül 2018 tarihinde İKÇÜ İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, ortak bir basın açıklaması yaparak, fiili hizmet süresi zammı yasasının bu haliyle yürürlüğe girmesini kabul etmediklerini  kamuoyuyla paylaştılar.

Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası, SES İzmir Şubesi, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği İzmir Şubesi katıldı.

Basın açıklamasında İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. M.Lütfi Çamlı, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel İlhan bir konuşma yaptılar. Ortak basın açıklaması SES Genel Sekreteri Pınar İçel Çepe tarafından okundu.

Basın açıklamasında; Yaygın bilinen ismiyle yıpranma payı, diğer adıyla fiili hizmet süresi zammı biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin uzun zamandır gündeminde olan bir konu olduğu vurgulandı.

Yıllardır sağlık emek meslek örgütlerinin gerekçelerini de sunarak, yapılan işin yıpratıcılığa göre düzenlenmiş fiili hizmet tazminatı kanun tekliflerinin görmezden gelindiği, “ben yaptım, oldu” denilerek sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ve örgütlerinin dahil edilmediği şekilde düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Yasanın bu haliyle yürürlüğe girmesini  kabul etmeyen Sağlık ve Sosyal hizmet emekçileri taleplerini:

-Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçilerin dahil edildiği

-Geçmiş çalışma yıllarını kapsayan

-Fiili çalışma süresi şartını kaldıran

Yeni bir yasal düzenlemenin yapılması olarak ifade ettiler.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri "Geçmişten bugüne mücadelemizi sürdürdük, hakkımız olanı alana kadar da kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" dediler. 

Ortak Basın Açıklaması metni için tıklayınız...

Bu haber 383 kez okunmuştur.