Hekimlikte Beden Dili konulu konferans yapıldı.

19.09.2018
Untitled Document

Psikiatrist Dr. Nezaket Kaya'nın konuşmacı olduğu "Hekimlikte Beden Dili " konulu konferans 18- Eylül -2018 tarihinde Odamız Konferans salonunda yapıldı.

Hekimlerin ve tıp fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Dr. Nezaket Kaya interaktif bir sunum gerçekleştirdi. 

Tüm tıbbi teknolojik gelişmelere karşın hasta hekim ilişkisinin  tıbbi uygulamaların merkezinde yer aldığına değinilen konuşmada teknoloji ve endüstriye dayalı modern tıbbın hasta hekim ilişkisinde yabancılaşmayı ve hekimin hastadan çok semptoma odaklanma tehlikesini beraberinde getirdiği vurgulandı.

İlk karşılaşmalarda oluşan ilk imajın beden dilinin de etkisiyle 30 saniye içinde gerçekleştiği, oluşacak kötü bir imajın yıkılmasının  ise bu kadar kısa sürede olmadığı belirtildi. Sözel iletişim ile sözel olmayan iletişim arasında uyuşmazlık olduğu zaman insanların sözel olmayan mesajları daha çok dikkate aldığı ifade edildi.

Sunumda doğaçlama rol oyunu ile katılımcılara beden dilinin önemi yaşatılmaya çalışıldı. Katılımcıların soru ve katkılarının ardından konferans sona erdi.

Bu haber 972 kez okunmuştur.